Adliye Sarayı uzun süre beklenmesinin ardından resmi olarak Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in de katılımıyla açılıyor. Düzce'nin adli konudaki yükünü önemli ölçüde azaltacak olan Adliye Sarayı konusunda Düzce Milletvekilleri Profesör Doktor Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu, Düzce Valisi Bülent Kılınç ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'te düşüncelerini dile getirdi.

Uzun süren bir bekleyişin ardından resmi açılışının yapılacağını belirten Ak Parti Düzce Milletvekili Profesör Doktor Celal Erbay da “ Adliye uzun süren bir bekleyişin ardından yarın resmi olarak açılıyor. Çok mutluyuz. Gayet güzel bir gelişme Düzce için. Türkiye'nin adına yakışır bir yapısına sahip olan Adliye'ye kavuştuk. Fiziksel yapısının ötesinde adli yapıyı da sunan bir gelişme olacak. Giydiğiniz elbise darsa ona göre kilo vermeniz gerekir, eğer giydiğiniz elbise genişse de ona göre kilo almanız gerekiyor. Düzce'nin Adliye konusunda giydiği elbise yeni binayla birlikte bol ve geniş bir yapıya büründü. Bu, Düzce'deki Adliye hizmetlerinin genişleyeceği anlamına gelmektedir. Merkez'in ve çevre ilçelerin nüfusuna göre de verilen hizmetlerde genişleyecek. Daha önce Adliye hizmetleri bir ilkokulda yapılıyordu. Orada ne kadar ve nasıl hizmet verilebilindiğini ortadaydı. Eski binanın yapısı çalışanların psikolojisini de etkiliyor, bu nedenle verimli çalışma yapılamıyordu. Aslan yattığı yerden belli olur. Eski binanın görünüşü dışarıdan gelen bakanlarında yanlış anlamasına neden oluyordu. Ama yeni binayla birlikte bütün olumsuzluklar ortadan kalktı. “ ifadelerini kullandı.

Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ise “ Yarın Bakanlarında gelişiyle yeni Adliye Binasının açılışı yapılacak. Yeni bina beklediğimiz bir yapıydı. Düzce'nin Adliye sorunlarının çözülmesi için yeni bina çok önemliydi. Yapılan yeni binayla birlikte Düzce'nin acil ihtiyacı çözülmüş oldu. “ ifadelerini kullandı

Yıllardan beri gerek Adliye Personeli gerekse halkımız tarafından sabırsızlıkla beklenen Adliye Sarayını bugün hizmete açıyoruz. Öncelikle bugüne dek yetersiz fiziki mekanlarda halkımıza adalet dağıtmaya çalışan Adliye çalışanlarımıza ve milletimize yeni hizmet binamızın hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Adliye Sarayının açılışıyla ilgili düşüncelerini aldığımız Vali Bülent Kılınç'ta “ Uzun bir hizmet süresi gözetilerek, geleceğe dönük, farklı mimarisi, görkemiyle Adliye Sarayı; bu bölgeye ayrı bir güven ayrı bir onur kazandırmıştır. Başta Sayın Adalet Bakanımız ve teşkilatı olmak üzere C.Başsavcılığımıza, konuyu yakından takip eden herkese şükranlarımızı sunuyorum.

Çevre İllerde de gıpta ile bakılan Adliye Sarayımız bu haliyle yalnızca Düzce’ye değil tüm Türkiye’ye hizmet verecektir. Bu vesileyle böyle bir binanın ilimizde yapılarak, hizmete açılmasından da ayrıca kıvanç duyduğumu belirtiyor, saygılar sunuyorum. “ dedi.

Son olarak düşüncelerini aldığımz Başkan Mehmet Keleş ise “ Yeni Adliye binasının sadece Düzce'de değil Türkiye'de kurum binası olarak önde gelen binalar arasında yer aldığını ifade ederek “ Düzce'de yapılan Adliye Sarayı sadece Düzce'de değil Türkiye'de de kurum binaları arasında ihtişamı ve kullanılabilişliliği bakımından önde gelen binalarımızdan olmuştur. Özellikle deprem sonrası yapılaşmada Adalet Bakanlığımızın böyle bir bina yapımında gösterdiği özenden ötürü teşekkür ediyoruz. Bu türlü yapılaşmalar Düzce de şehirleşme görüntüsüne de katkı vermektedir. “ ifadelerini kullandı.