Yeni Zelanda'da da meydana gelen ve İslam alemini yasa boğan silahlı saldırıda 49 Müslüman hayatını kaybetmişti. İki ayrı camiye düzenlenen saldırılar sonrası 81 ilde eş zamanlı olarak hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.



Cedidiye Camii’nde kılınan Cuma Namazının ardından gıyabi cenaze namazı sonrasında İnsani Yardım Vakfı (İHH) Düzce Şube Başkanı Osman Altundağ bir basın açıklaması yaptı.
“Avrupa’da Müslümanları terörist diye hedef gösterdiler” ifadesinde bulunulan açıklamada Müslümanlara düzenlenen ve sosyal medya üzerinde paylaşılan saldırı kınandı.



“O raporda, ‘AB Türkiye ile müzakereleri durdursun, Ayasofya, camiye dönüştürülmesin’ deniliyor”
Altundağ’ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Oğul Netenyahu, ‘Orası İstanbul değil Konstantinopolis’ diyordu. ‘Türkler Konstantinopolis’te işgalci’ diyordu. ‘Türkler bütün Hristiyanları Ortodoksların başkenti Konstantinopolis’ten temizlediler’ diyordu. Saldırıdan 2 gün önce ise Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu, Türkiye karşıtı bir raporu kabul etti. O raporda Ayasofya vurgusu vardı. Türkiye’yi tehdit eden skandal raporda, ‘AB Türkiye ile müzakereleri durdursun, Ayasofya, camiye dönüştürülmesin’ deniliyordu.

“Yüzlerce camiye saldırı gerçekleştirdiler, yüzlercesinin kapısına kilit vurdular”
Afganistan’da, Pakistan’da, Yemen’de, Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Mısır’da, Libya’da, Avrupa’da, Amerika’da, Yeni Zelanda’da Müslümanlar öldürüyor. Kiminde Müslüman görünümlüler yapıyor bu katliamları, kiminde bizzat kendileri. İddialar şu, ‘Müslümanlar teröristtir’, bahaneleri ise ‘DAİŞ Terör Örgütü’. DAİŞ ile Suriye’de yapmadıklarını bırakmadılar. Irakta da öyle. İki Müslüman ülkeyi dizayn ettiler. Türkiye’yi tehdit ettiler. Avrupa’da Müslümanları terörist diye gösterdiler. Yüzlerce camiye saldırı gerçekleştirdiler, yüzlercesinin kapısına kilit vurdular. Bu sayede Batı’da ırkçı, İslam düşmanını kesimler iyice güçlendi. Mayıs ayında Avrupa Parlamentosu’nun seçimleri var. Avrupa’da her ülkede ırkçılar şimdiye kadar hiç alamadıkları oyları alıyor. Avrupa Parlamentosu da Mayıs sonrasında ırkçı ve İslam düşmanı kimliği ile ön planda olacak. DAİŞ bahanesiyle oluşturulan korku imparatorluğu Avrupa ile Amerika’da etkili. Bir başka coğrafya Yeni Zelanda’daki ortada.”



Haber: E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ