Hastane Caddesi üzerinde bulunan Orman İşletmesine ait arazinin bir bölümü, belediye meclisinin son toplantısında “resmi kurum alanı” olarak tahsis edildi.

 

Orman işletmesi Müdürlüğü'nün bulunduğu yere yapılaşma izni talebi, eylül ayı toplantılarının ikinci bileşiminde 25. madde olarak meclise taşındı. Daha önce İsmail Bayram’ın belediye başkanlığı döneminde Düzce merkezdeki 65 dönümlük alana sahip Düzce Orman İşletmesi bahçesindeki 11 dönümlük alan, yeşil alan olarak halkın kullanımına açılmıştı. Şimdi ise geri kalan alanın bir bölümü yapılaşmaya açıldı. Mecliste sert tartışmalar yaşatan karar ile Düzce'de bir yeşil alan daha betonlaşacak.

 

 

MHP grubu itirazı etti

 

Orman İşletmesi'nin mevcut binaya ilave olarak yapmak istediği ek hizmet binası için talepte bulunması üzerine konuyu gündeme alan meclis, bina yapılmak istenen yere imar için vize verdi. Ancak Kentpark yanında bulunan Kültür Mahallesi 1. Ada 4 nolu parsele resmi kurum alanı tahsis talebi MHP grubunun itirazı ile karşılaştı. Toplantıya katılan MHP'li üyelerin tamamı kamu binası için tahsis talebine karşı çıktı. MHP İmar Komisyonu Düzce’de bazı bölgelere 4 kat izni verilirken, yeşil alanlar hesaplanarak karar verildiğini hatırlattı ve talebin uygun olmadığını savundu.

 

Ancak AK Parti'li bazı meclis üyelerinin de karşı çıkmasına rağmen talep oy çokluğu ile meclisten geçti. Böylece Düzce’de bir yeşil alan daha yapılaşmaya kurban edildi.

 Haber; S.KAŞKIR