Düzce'de sayıları günden güne artan sokak köpekleri kimi vatandaşlar tarafından sürüler halinde gezerek yarattıkları tedirginlik yüzünden tepkiyle karşılanırken, eleştirilerin odağına barınağın yetersiz olmasını gerekçe gösteren Düzce Belediyesi konuyor. Ancak bugün yaşanan olay, hayvanların da bir can taşıdığı ve onlara sahip çıkılması gerektiğine en güzel örnek oldu.

Bugün sabah saatlerinde Aydınpınar Caddesi üzerinde taksicilik yapan Mustafa Onay, yarasından dolayı zor yürüyen bir köpeği fark etti. Açık yarası nedeniyle acı çeken köpek için hemen Düzce Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü'nü arayan Taksici Mustafa Onay, haber ekibimizi de durumdan bilgilendirdi.

İlgili birimleri aradık ama geciktiler”

Köpek için seferber olan Taksici Mustafa Onay ilgili birimleri aradığını ancak geciktiklerini belirterek, şunları söyledi: “Neden olduğunu bilmiyoruz ama köpek yara almış. İlgimizi çekti çünkü kalkamıyordu can taşıyor bu da. İlgili arkadaşları aradık ama geciktiler. Müdahale ederlerse iyi olur diye düşündük. Taksi yazıhanesi burası. Aileler, çocuklar giriyor, üzüldük. İnşallah bir şifa olur.” dedi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün verilen adrese gelmesi ile yaralı köpek yattığı yerden alınarak araca bindirildi ve gerekli tedavisi yapılmak üzere Düzce Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürüldü.