Halk Eğitim Merkezinde 2,5 ay süren Halı ve Yöresel Bez Dokuma kursuna katılanlar bu süre içinde hazırladıkları el emeklerini bugün görücüye çıkardılar. Düzce Belediyesi Sergi Salonunda düzenlenen sergi öncesi Vali Adnan Yılmaz ve protokol Halk Eğitim merkezi Karadeniz Halkoyunları grubunun gösterisini izledi.
Düzce Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Korkmaz, 40 kursiyerin katıldığı dokuma kursu sergisinin 25 Ocak Cuma gününe kadar açık olacağını belirtti.
Korkmaz, “ Halk Eğitim merkezleri Hayat boyu öğrenme merkezleridir. Merkezimizde geçen yıl 119 değişik alanda 538 kurs açtık. Bu kurslardan 13 bin 565 kişi faydalandı. Bu eğitim öğretim döneminde ise 98 değişik alanda 328 kurs açtık, 8 bin 271 kişi katıldı. Kurs kayıtlarımız devam etmektedir. İşkur işbirliğinde açtığımız Halı Dokuma ve Yöresel Bez Dokuma kursunda 2,5 ay süren kursa katılanlar el ürünleri halı ve bez dokuma ürünlerini sergileyecekler.” Dedi.
Vali Adnan Yılmaz ve protokolün açılış kurdelasını kesmesinin ardından sergi gezildi. Vali Yılmaz, sergideki eserlerin bir birinden güzel olduğunu söyleyerek, hepsinin el emeği harikası olduğunu belirtti.

Halı dokuma kursuna katılan kadınlar sergi salonunda dokuma işlerine devam ederken ne tür çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Halı Dokuma ve Yöresel Bez Dokuma Sergisi 25 Ocak Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Haber: H. İŞCAN