Afrika’da yaşanan açlık tehlikesi nedeni ile Düzce’de tüm Türkiye gibi seferber oldu. Bugün de Ayışığı Derneği Başkanı Abdulvahap Özen Afrika’ya yapılan 20 bin TL yardımın yerine ulaştığının kanıtı olarak dekontları Düzce İl Müftüsü Selami Emen’e teslim etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ayışığı Derneği Başkanı Abdulvahap Özen; şunları kaydetti.

“Afrika’daki yardım için geçen haftalarda tüm camilerde yardım toplandı. Biz de Ayışığı Derneği olarak bu süreçte elimizden geldiğince, bir nefes olsun istedik. Yardım ulaştırma kararımız gelişti. Diyanet işleri Bakanlığı, Sivil Toplum Kuruluşu olarak 20 bin lira yardım gönderdik. Yardımlar esasen duyurulacak şeyler değildir. Ticari kuruluşlara örnek teşkil etsin istedik. Bu yüzden toplanan bu dekontu ben size takdim etmek istiyorum.”

Yapılan yardım ile ilgili düşüncelerini aktaran Düzce İl Müftüsü Selami Emen, böyle bir kampanyaya dâhil olunmasının güzel bir örnek olduğunu ve Afrika’da insanlık dramının yaşandığını ifade etti.

“Böyle bir kampanyaya dâhil olunması güzel bir özellik. Afrika’da insanlık dramı yaşanmakta. Devletimizin tüm organları, sivil toplum kuruluşları, sevgi duyan herkes bu felaketin azalması için gayret gösteriyor. Diğer kuruluşlara örnek teşkil ediyor. Biriken yardım, yaraların sarılması, insanlığın bulunmasına yardım edecek. Bir söz vardır: Kim bir insanı kurtarırsa bütün insanlığı kurtarmış olur, kim bir insanı öldürürse bütün insanlığı öldürmüş olur. Bu rahmet ayında yapılan yardımların ulaşması çok anlamlı. Afrika’da 30 bin çocuk ölmüştür. Umarım yardımlar yerine ulaşır. Biz açlığı yokluğu bilen bir milletiz. Allah kabul etsin.”

Haber; R. BAL