Somali’de yaşanan açlık felaketine yardımlar tüm hızı ile devam ediyor. Bilindiği gibi daha önce Düzce Valiliği ve Düzce İl Müftülüğü ’nün yanı sıra sivil toplum kuruluşları da Somali’ye yardım için kolları sıvamıştı. Bugün bir yardım da Lokantacılar Odası’ndan geldi. Düzce Lokantacılar Odası Başkanı Metin Çevik ve yönetim kurulu üyeleri bugün Vali Vasip Şahin’i makamında ziyaret ederek Somali için topladıkları yardımı yatırdıkları hesap numarasının dekontunun Vali Vasip Şahin’e teslim ettiler.

Konu ile ilgili düşüncelerini aktaran Vali Şahin, bu gibi düşüncenin çok iyi olduğunu ve oradaki insanlara yardım yapılması gerektiğini belirtti. Vali Şahin bu yardımların ramazan ayında yapılmasının daha makbul olduğunu söyledi.

Dekontu Vali Şahin’e veren Lokantacılar Odası Başkanı Metin Çevik, bu yıl ramazanda ayında iftar yemeklerini vermeyi iptal ettiklerini ve bunun yerine Somali’de yaşanan açlık felaketine yardım yapmayı düşündüklerini ifade etti. Yaklaşık 350 üyeden para topladıklarını ifade eden Çevik, “biz burada tok iken onların aç kalması bizi rahatsız ediyor” dedi.

Haber; R.BAL