Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, Avrupa Birliği standartlarına erişilmesi amacıyla Adalet Bakanlığı’nın yargı reformu kapsamında önemli bir adım attı. Adalet Bakanlığı’nın genelgesiyle Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde Medya İletişim Merkezinin kurulduğu Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre tarafından duyuruldu. Güre, merkezin kamuoyunu bilgilendirme, basın açıklamaları ve ihtiyaç duyulan bilgilere yanıt verilmesi amacıyla kurulduğunu söyledi.

AYNI ANDA İKİ İLKE DENGELİ OLARAK GÖZETİLDİ

Güre, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde ülke genelindeki cumhuriyet başsavcılıklarında olduğu gibi Medya İletişim Merkezi kuruldu. Bundan sonraki süreçte adli vakalarla ile ilgili tüm bilgilendirmeler merkezimiz aracılığıyla paylaşılacak. Bu kapsamda aynı anda iki ilke dengeli olarak gözetildi. Birincisi kamuoyunun doğru ve esasına uygun haber alma hakkı, ikincisi ise adli vakalara taraf olan kişilerin masumiyet karinelerinin, haklarının ve hukuklarının korunması.” dedi.

YARGININ BASINA YÖNELİK AÇILIMININ BİR PARÇASIDIR

Merkezin kuruluş amacı ve yararlarına dair düşüncelerini de paylaşan Güre, şöyle konuştu: “Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bugüne kadar kolluk güçleriyle yaptığımız adli soruşturmalar, soruşturmaların gizliliği, masumiyet karinesi ve haber alma üçgenini dengeli bir şekilde mevzuata uygun olarak basınla paylaşılmaya devam edilecek. Bu uygulama yargının basına yönelik açılımının bir parçasıdır. Adalet Bakanlığı’nın yargı reformu kapsamında Avrupa Birliği standartlarına erişme anlamında atılmış bir adımdır. Bu uygulamayla bilgi kirliliğini engellemeye, kişilerin haklarının korunmasına büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Bilginin tek kaynaktan aktarılması spekülatif haberlere engel olacağına inanıyoruz.”

“İFADELERİ ALINIYOR”

Güre basın toplantısında dün Ağa Mahallesi’nde Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda yapılan terör operasyonuna yönelik son durumu aktardı. Güre, “Dün gözaltına alınan 4 şüpheli, PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmak ve 4 şüpheliden 2 tanesinin ek olarak Cumhurbaşkanına hakaret suçlamalarıyla ilgili haklarında başlatılan soruşturma sonucunda gözaltına alındı. Bugün mevcutlu olarak ifade alma işlemleri devam ediyor. Hukuki sürecin sonuyla ilgili olarak da kamuoyuna ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Haber:Y.SEVER