Düzce dördüncü dönem için de tercihini Ak Parti'den yana kullandı.TBMM'de biri kadın üç milletvekili ile temsil edilecek olan Düzce, dördüncü döneme sarkan sorunlarının hiç olmazsa bu dönem tamamlanması için kurulacak koalisyon hükümetinin hangi partiden olacağını sabırsızlıkla beklemeye başladı.Düzceli biriken sorunların bir an önce çözümlenmesini bekliyor..

Düzce'de yerel ve genel boyutta biriken veya yarım bekleyen sorunlar kurulacak yeni hükümeti bekliyor. Yarım bekleyen Yeni Terminalin  tamamlanması  en acil talepler arasında yer alırken, aynı noktadan 1. ve 2. OSB'nin Otoban'a bağlanması konusu da  Düzce'nin yıllardır sabırla beklediği konuların başında geliyor..

            İCRAATLAR "KOALİSYONUN İNSAFINDA"

Mehmet Keleş'in ilk döneminde başlayıp İsmail Bayram'la devam eden süreçte Başkan Keleş'in ikinci döneminde de önünde duran icraatların başında aynı sorunların durması bu dönemin en büyük sorunları arasında başı çekiyor.Yeni Terminal, OSB'ye otoban bağlantısı ve Kültür Merkezi inşaatları yarım bekleyen iş ve icraatlar olarak dikkat çekiyor. Düzce'nin kanayan yaraları arasında başı çeken bir diğer konu da Hastane inşaatı...Müteahhit değiştirmekle tanınan, işçi eylemleriyle gündemden düşmeyen Hastane inşaatı yine Düzce'nin kanayan yaralından biri...Bakan yardımcısının gelip talimat vermesine rağmen beklenen tarihte tamamlanamayan Hastane inşaatının koalisyon hükümetinin başını ağrıtacak konuların başında geliyor.

            YATIRIMLAR "BİR BAŞKA BAHARA KALMASIN"

Turizm yatırımları içinde başı çeken Kardüz'e ulaşımın ve yatırımın da bu dönem iyi irdelenmesi gerekiyor. Düzce'nin Samandere üzerinden Abant'a bağlanması konusu da yine yarım bekleyen konuların başında...DSİ'nin Efteni gölü ıslah projesi, Memursen'in gençlik kampı ve tesis alanı olarak planladığı Kaynaşlı Kuru Göl'e yapılacak proje de söylemden öteye gitmiş değil.. Memursen'in Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun Ak Parti Milletvekili olmasının projenin uygulanmasını nasıl etkileyeceğini yine zaman gösterecek..Olası bir koalisyon hükümetinde de bu icraatların bir başka bahara kalma riski yok değil..

Düzce'nin Kuzey Çevre Yolu, Çilimli OSB ve Gümüşova OSB'nin geleceği yine yeni hükümetin titizlikle  üzerinde durması gerekli konuların başında geliyor. Akçakoca'nın OSB'si, İSKİ'nin ilçelere yapması gereken kollektörler ve köylere yapılması düşünülen alt yapı projeleri de yeni hükümetin onayından geçmek zorunda.

Her dönemde de Ak Parti iktidarı olmasına rağmen yerel ve genel bazda çözümlenemeyen sorunlar kurulacak "koalisyon" hükümetinin insafına kalmış gibi görünüyor.Düzce özlemle kurulacak hükümeti sabırsızlıkla bekliyor..

Haber;E.TAYHAN