Depremin 10. yıl dönümü nedeniyle Vali Bülent Kılınç ve Belediye Başkanı İsmail Bayram basın açıklaması yaparak bu buruk yıl dönümünü buruk duygularla bir kez daha yaşadıklarını ifade ettiler.

Vali Bülent Kılınç yaptığı açıklamada maddi ve manevi kayıplara yol açan 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümünü buruk duygularla bir kez daha yaşadıklarını ve 17 Ağustos 2009’un sevindirici yanının halkın yaşadığı zor günleri geride bırakarak, büyük bir gelişme kaydeden Düzce’de, yarınlarına daha ümitle bakması olduğunu söyledi. Kılınç, ilimizin ve ülkemizin büyük bir bölümünün deprem bölgesi olduğunu, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve “her an deprem olabilir” düşüncesiyle hazırlıklı olmamız gerektiğini bir kez daha vatandaşlara hatırlattı.
Depreme karşı bugün, dünden daha donanımlı ve yapılan eğitim çalışmaları sonrası daha bilinçli olunduğunu vurgulayan Kılınç, toplumun bilinçlendirilmesi yönünde, gerek devlet, gerekse sivil toplum örgütleri tarafından yürütülen çalışmaların faydalı olduğu belirtti. Kılınç, halkımızın depremlerde yaşamış olduğu acıları bir kez daha paylaştığını ve onlara daha iyi olanaklar sunabilmek adına yürütülen çalışmaların artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.


17 Ağustos 1999 depreminin 10’uncu yılı nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram yaptığı açıklamada deprem acılarının ve izlerinin hiçbir zaman unutulmayacağını hatırlattı. Başkan İsmail Bayram, açıklamasında depremlerden büyük dersler çıkarıldığını ve çıkarılması gerektiğini belirtti.


17 Ağustos 1999 Düzce’de deprem felaketlerinin ilk halkası olduğunu ifade eden İsmail Bayram, Marmara Depremi olarak anılan doğal felaket sonucunda Düzce’de resmi kayıtlara göre 270 kişi hayatını kaybettiğini, 1157 kişi yaralandığını ve 4306 konut ve işyeri yıkıldığını vurguladı. Depremin acısın bildiklerini ve imar planları olsun, yapılan evlerin sağlamlıkları olsun bu konulara dikkat edeceklerini belirten Bayram, Düzcce'de depremin yaralarının sarıldığını ve böyle felaketlerin yaşanmaması için dua ettiklerini belirtti. Depremin asla unutmamak gerektiğini vurgulayan Bayram, deprem bölgesi olan Düzce'nin bu gerçekle yaşamak zorunda olduğunu sözlerine ekledi.