Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kanal 7'de katıldığı Başkent Kulisi programında önemli açıklamalarda bulundu. Haber7.com'da yer alan habere göre; istihdam seferberliği ile birlikte 2017 yılında yaklaşık 1 milyon 200 bin kişiye istihdam sağlandığı bilgisini veren Müezzinoğlu, böylece yıl sonuna kadar işsizlik rakamlarını çift haneden tek haneye indirmeyi hedeflediklerini söyledi. Müezzinoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

FETÖ'nün siyasi ayağı: Var mı, yok mu?
AK Parti'nin 2015 yılında seçilmiş bir milletvekili gözaltına alındı. Bu anlamda bizim bunu gizlememiz gibi bir konu olamaz. Bu konuda kimin elinde belge varsa versin. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinde belge varsa versin gerekeni yapalım. Yapmazsak konuşsun. Yalanı söylüyor. Toplum bunun yalan olduğunu 10 gün sonra anlıyor. 

Kamudan ihraç edilenler
FETÖ soruşturmaları kapsamında kamuda çalışan 140 bin 901 kişi hakkında işlem yapıldı. Bunların 102 bini ihraç edildi. 38 bin 772 kişi açığa alındı. 32 bini ise görevine iade edildi. 

Kıdem tazminatı
Türkiye'de şuanda çalışanların yüzde 80'ni kıdem tazminatı sorununu yaşıyor. Böyle bir yapının sürdürülmesi daha fazla mümkün değil. Bu çalışanın hakkı. Korunmalı ve güvence altında olmalı. Bu güvence iş verenin himayesinde toplanıyor. En iyi iş veren bile zora girdiği zaman burada mağdur olan yine çalışan oluyor. Bu mağduriyeti gidermek için bir fon oluşturacağız. Burada iş veren işçinin hakkettiği parayı fona yatıracak. Bu konuda yolun başındayız. İlgili bakanlıklarla teknik çalışmalar tamamlandı. Düzenlemeyi yarın Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Onay alınırsa sahaya çıkacağız.

En geç yıl sonunda tamamlanacak
41 yıl önce hazırlanan iş kanununda bir fon kurulması öneriliyor. Ama biz bunu kuramamışız. Yüzde 80 mağduriyet yaşıyorsa bundan yararlanan büyük bir kitle var demektir. Çalışanın hakkını koruyabileceğimiz bir yapı oluşturacağız. İki üç ay için bunu başarmayı hedefliyoruz. Yıl sonuna da kalabilir. 

Kamu personeli reformu
657 sayılı kamu personeli kanunu sadece çalışana güvence sağlıyor. Bütün sistemi sadece bu güvenceye dayandırırsak büyük bir yanlışlık yaparız. 30 yıl önce avukat olarak başladıktan sonra hukuk nereye gidiyor diye takip yapılmazsa sıkıntı olur. Aslında bu reform önerisinin çalışandan gelmeli. Güvence tabi ki olmalı ama yeterli değil. Liyakat, kendini geliştirme vs... Kamu sendikalarının güvencenin yanı sıra yeni önerileri olması gerekiyor. Devlete kapağı atayım gerisi önemli değil mantığından kurtulmamız gerekiyor. 80 milyonu bu mantığa mahkum etmemiz doğru değil. Bu konuyu henüz Meclis gündemimize almadık ama çalıştaylarımızda bunu konuşuyor, tartışıyoruz. 

Yaşa takılan emekliler
Gelişmiş ülkelerde ortalama emeklilik yaşı 72 bizde daha yeni 52 oldu. Bu ülkeler emeklisine 17 yıl maaş öderken biz 27 yıl maaş ödüyoruz. Bunu yapmak istersek gençlerden alarak devam edebiliriz. Bu sistemi sürdüremeyiz. Genç nüfusun çalışma geleceği için emekli yaşını düzenliyoruz. 65 yaşından önce emeklilik olan tek bir ülke yok. Almanya şuanda 67'yi tartışıyor. 2036 yılında kadınlar 58, erkeklerde 60'dan önce emekli olamayacaklar. Biz ortalama 52 olan emekli olma yaşını daha yukarı çıkarmamız gerekiyor. Biz bugün yaşa takılmayı kaldırsak bütçeye 450 milyara mal oluyor.