1 Nisan tarihi itibariyle Düzce Belediyesi toplu taıma otobüslerinde kart 81 dönemi gereçli olacak. Bu uygulamayla nakit devri sona eriyor.
Başlayacak olan yeni uygulama hakkında Düzce Belediyesi meclis salonunda toplu taşıma şöförlerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya Belediye Başkan yardımcıları Vahap Demirel ve İsmail Tanyel, Zabıta Müdürü Ahmet Akçay ve otobüs şöförleri katıldılar.
Belediye'nin yeni başlattığı bu uygulmayı Belediye otobüs şöförlerine anlatan Başkan yardımcıları ayrıca otobüs şöförlerininde sıkıntılarını dinledi. Durak dışında yolcu alınıp alınmayacağı konsunda sorulan sorulara başkan yardımcıları durak dışında indir bindir yapılamyacak dediler. Başkan Yardımcısı İsmail tanyel: " Düzce belediyesi olarak yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Toplu taşımada kaliteli bir hizmet sunmak istiyoruz. Bu elektronik kart uygulaması da bundan birisidir. Bugünden itibaren otobüslerde para alışverişi tamamen kalktı. Yeni bir uygulama ve daha önce bu uygulamayı gerçekleştiren illerden yararlandık. 15-20 gün sıkıntı yaşanabilir. Şoförlerimizi toplamamızdaki gaye; yaşabilecekleri sorunlarda daha sabrılı olmaları, vatandaşlarımızı yönlendirmeleri için bilgilendiriyoruz" dedi.
Tanyel Konuşmalarına şöyle devam etti; "Vatandaşlarımızın da bu geçişte daha sabırlı olmalarını bekliyoruz. Bu sisteme bir an önce geçmkte fayda var. Zaten sistemle birlikte vatandaşlarımız 20 Kuruş da kara geçecek. 15 bin kart satıldı bunu 40 bine kadar çıkartmayı düşünüyoruz. Sistem kendi kendine oturacak. Ayrıca sistemle birlikte istatistiki bilgiler alacağız, otobüslerimizi kontrol edeceğiz. Duraklara zamanında gelip gelmedikleri, ne kadar tam biletle yolcu biniyor, bütün bunların takibini yapacağız. Üniversite öğrencilerimizin kart konusunda sıkıntı yaşadıklarını öğrendik. Onlara bir stant açacağız. Onların işlemlerini yapacağız daha sonra da kendi ofisimize getirteceğiz. Bilgilendirme programı yapacağız. Ayrıca üniversitelilere otobüs çalışma programlarını da ileteceğiz. Eksik ve noksanları da sonradan düzelteceğiz."
Yeni uygulama nedeniyle mağdur olmak istemeyen vatandaşylar kart almak satış noktasına adeta akın ettiler. Diğer yandan özellikle öğrencilerin mağdur olmaması için kart satışlarının Cumartesi ve Pazar günleride devam edeceği bildirildi.