Düzce Garaj Kulüp üyeleri tarafından yapılan 1. Drag yarışları 1. Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirildi. Yarışlarda tüm güvenlik önlemleri alınırken, her hangi bir kazaya karşılık ise Ambulans, İtfaiye ve Jandarma da yarışların olduğu bölgede bulundu. Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ve eşinin yanı sıra OSB müdürü ve binlerce yarışsever heyecan verici yarışları izledi. Yaklaşık 100 aracın yarışmak için başvuru yaptığı yarışlarda 58 araç yarışmaya hak kazandı.

Düzce'de ilk defa Beyköy'de düzenlenen "Drag" yarışlarına ilgi oldukça yüksekti. İlk olmasına rağmen yaklaşık 500 araç ve 3000 kişi yarışları yakından takip etti. Yarış öncesinde modifiyeli araçlar gösteriler yaparken, ses sitemi bulunan araçlar ise yarışı izlemeye gelenleri eğlendirdi. İstanbul, Sakarya, Düzce, Ankara, İzmit, Zonguldak, Bolu, Kastamonu, Karabük ve Bursa'dan yarışlara katılmaya gelenlerin olduğu öğrenildi. Yarışlar saat 13:30'da başladı. Bir yarış bir puan üzerinden değerlendirildi. Her araç üçer yarışa tabi tutuldu. Üç yarışta 2 puan elde eden araçlar bir üst tura çıktı. 1,4-1,6, 1,6-2,0, 2,0-2,5, Aşırı Yüklemeliler ve Dizel grup kategorilerinde yarışan araçlar da derece yapacak kişilere Düzce Modifiye Kulüp tarafından kupa ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışlarda gaza okadar çok basıldik zaman zaman araçların gaz telleri bile köptu. Gün boyu devam eden yarışları binlerce kişi izlerken, Düzce Modifiye Kulüp kurucularından olan Şenol Benli, "İlk defa düzenlememize rağmen katılımın çok yüksek olduğunu gördük. Çevre illerden de gruplara haber vererek yarışlarımıza katılmalarını istedik. Onlarda bizleri kırmayarak geldiler. Binlerce kişinin istediği yarışları Düzce'de ilk defa gerçekleştirmek güzel bir duygu olsa gerek. Biz bu yarışları her sene daha da güçlü ve büyük bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi. Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç yarış severleri buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek,” Bu ilk kez düzenleniyor. Çeşitli aksaklıklar olabilir ama bundan sonraki yıllarda aksaklıkları giderilmiş ve katılımın daha fazla olduğu bir Organizasyon olacağını umut ediyorum.”dedi. Yarışların sonunda birincilik elde eden sürücüler ve ekip arkadaşlarının mutlulukları görünmeye değerdi.

Haber; Ş. ÇAKIR