Her yıl 12-18 Mart tarihleri arasında kutlanan Pulmoner Rehabilitasyon Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen sağlıklı yaşam yürüyüşü bugün “Polmoner Rehabilitasyon ile Nefes Al, Hareket Et, Yaşadığını Fark Et” temasıyla gerçekleştirildi.
 
Düzce Belediye Meydanı’ndan Anıtpark Meydanı’na kadar süren, hareket etmenin ve yürümenin sağlık açısından önemi vurgulandığı farkındalık yürüyüşüne CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ve parti üyeleri, Düzce Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Ece Güleç Balbay, İl Sağlık Müdürü İbrahim Özcan, Düzce Üniversite Hastanesi öğretim üyeleri ve doktorların katılımıyla gerçekleştirildi.
 


“Polmoner rehabilitasyon için insanların hareket etmesi gerekiyor”
Yürüyüşün ardından haftanın anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ece Güleç Balbay şu ifadelerde bulundu:
 
 “Yürüyüşümüze katılıp bize destek olanlara çok teşekkür ediyorum. Biz burada 12-18 Mart tarihleri arasında ele aldığımız polmoner rehabilitasyon ile nefes al, hareket et, yaşadığını fark et bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Polmoner rehabilitasyon için insanların hareket etmesi gerekiyor. Günde yarım saat yürümek bile vücudu rahatlamak için çok önemli. KOAH gibi hastalıkları olanların yürüyüş yapması için büyük önem arz ediyor”
 
Öte yandan polmoner hastalığı kronik solunum hastalığı olarak da biliniyor. Tedavisi için ise seanslar halinde en az sekiz hafta sürüyor.

Haber: M.AYDIN