Sakarya ve Bolu ilk 3'e yerleşti
Komşularımız bir kez daha yaşam kalitesi en yüksek iller arasına girdi. Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri sıralamasında yıllardır ilk 10'a giren Sakarya ve Bolu son araştırmada ilk 3'e yerleşti. Türkiye genelinde yaşam kalitesi en yüksek il olan Isparta'yı Sakarya, ve Bolu takip etti. Düzce ise TÜİK'in konut, çalışma hayatı, gelir, sağlık, çevre ve eğitim gibi  hayatın 11 boyutunu kapsayan ve 41 gösterge ile temsil edilen yaşam endeksinde kendisine alt sıralarda yer bulabildi.

Düzce daha yolun başında...
Şehirlerde vatandaşlara sağlanan sağlık ve eğitim hizmetlerinden altyapı hizmetlerindeki memnuniyete kadar bir çok kriterin ölçü olarak kabul edildiği araştırma, yanı başımızdaki illerin bunları sağlamadaki başarısını ortaya koydu. 1999 depremlerinden sonra yeniden yapılanma sürecine giren Düzce'de hala bir çok alandaki eksikliklerin tam olarak giderilememesi yaşam kalitesi derecelendirmesine de olumsuz yansıyor. Prefabrik okulların son 2 yıla kadar eğitim hizmet vermeye devam ettiği Türkiye'nin en genç ilinde, sınavlardaki kötü sonuçlar da hala giderilmeye uğraşılan sorun olarak ortada duruyor. Ayrıca sağlık kurumlarının yeni yapılan devlet hastanesi ile henüz bir kaç ay önce tek çatı altında toplandığı Düzce'de yine bozuk yollar başta olmak üzere alt ve üst yapı noktasındaki sıkıntılar da şehirde yaşayan vatandaşların en fazla şikayetçi olduğu konular arasında bulunuyor. Modern terminale ve sosyal hayat için önem taşıyan kültür merkezine yeni kavuşan Düzce halkının bir anlamda memnuniyetini de gösteren "Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri" sıralamasında ilk 10'a girmek için Düzce'nin daha katetmesi gereken uzun bir yolu olduğu  yanı başımızdaki şehirlerin durumu ile kıyaslandığında da ortaya çıkıyor.

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz hedef büyüttü
Öte yandan yıllardır en yaşanabilir iller arasında yer alan Bolu'nun Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz hedef büyüttü. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Yılmaz, Bolu Belediye Başkanı olarak görevi geldiği günden itibaren Bolu’yu geleceğe taşımak için çalıştıklarını vurgulayarak, "Dünyada, insan sağlığı açısından dört mevsimin doyasıya yaşandığı tek yer varsa o yer, Bolu’dur. Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında yani 2023 yılında Bolu’nun dünyanın yaşanabilir ilk 10 şehri arasına yer almasını sağlamak. Tabiatın Kalbi Bolu’yu turizm, spor, sağlık ve üniversite kenti yapmak için yola çıktık. Bu yolda önemli aşama kaydettik. Büyükşehir olursak bu hedefimize çok daha kolay ulaşabiliriz. Büyükşehirler aynı zamanda başkanlık sistemine benziyor. Bir belediye başkanı, şehrin başkanıdır. Böylece işlerin daha hızlı ilerlemesi, kaynakların daha verimli kullanılması sağlanacaktır. Gelirin artmasıyla belediyemiz daha güçlü hale gelecektir." dedi.