D-100 kara yolu üzerinde dün meydana gelen ve bisiklete çarpmamak için bir otomobilin İhsaniye sapağındaki bakkala girmesi sonucunda bakkal sahibi Onur Öz ve yine bakkalda bulunan Ahmet Ünal hayatını kaybetmişti. Bugün ise hayatını kaybeden Onur Öz ve Ahmet Ünal'ın yakınları kılınan cenaze namazının ardından D-100 kara yoluna çıkarak yolu trafiğe kapattı.

Yaşadıkları acıyı kamuoyunda duyurmak için böyle bir eylem yapan İhsaniye Köyü sakinleri bir araya gelerek uzun süre yolu trafiğe açmadı.

Olay yerine gelen Emniyet güçleri ve Jandarma Ekiplerinin çabaları sonucu yolu açmaya ikna olan vatandaşlar ise “ Bu yolda devamlı aynı şey oluyor. Yeter artık. Yakınlarımızı kaybetmekten bıktık usandık. Bu ay içinde 4 kardeşimiz yol yüzenden canından oldu. Artık sesimizi duysunlar ve bu yol için ne yapılması gerekiyorsa yapsınlar. Yetkililere sesleniyoruz. Lütfen bu yola bir çözüm bulsunlar ve çektiğimiz acılara son versinler” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Bir ay önce de kendi çocuğuna bu yol üzerinde araba çarptığını söyleyen bir vatandaşta “ Benim kızıma da araba çarptı. Allah korudu ki kızım kazadan sağ çıktı. Bu yol ya üst geçit ya da alt geçit yapılmalı senelerdir sesleniyoruz senelerdir sorunu anlatıyoruz ama hala her hangi bir çalışma yapılmadı.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık bir saat yol kenarında bekleyen vatandaşlar ekiplerin yoğun uğraşları sonucunda olay yerini terk etti.