Bir hafta içinde meydana gelen iki farklı olayda iki işçi hayatını kaybetmişti. Geçen hafta Anlaş Lastik Fabrikası'nda lastiklerin tutuşması sonucu meydana gelen yangında Nihat Hancı isimli işçi, ağır yaralı olarak kurtulmuştu ama tedavi gördüğü hastane de yaşam savaşına yenik düştü. Yine İMTEKS Tekstil Fabrikası'nda metan gazının sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada Levent Cankurt isimli işçi hayatını kaybetmişti.

Aradan geçen zamana rağmen acılar hala unutulmazken olayların meydana geldiği fabrikalara ve hayatını kaybeden işçilerin acılı ailelerine AK Parti Düzce Milletvekilleri Celal Erbay, Metin Kaşıkoğlu, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin ve parti üyeleri başsağlığı ziyaretinde bulundu.

İlk olarak İMTEKS'e giden parti heyeti burada patlamanın meydana geldiği alanı inceleyerek fabrika yetkilileriyle görüştü. Partililer fabrika çalışanlarına da başsağlığı dilemeyi unutmadı. AK Parti heyeti daha sonra patlama sonucunda hayatını kaybeden Levent Cankurt'un ailesine başsağlığı dilemek için ailenin Koçyazı'daki evine geçti. Burada da aile bireylerine başsağlığı dileyen heyet, aile üyelerine gerekli yardımı yapmaya hazır olduklarını da dile getirdi.

AK Partili heyet daha sonra yangının meydana geldiği Anlaş Lastik Fabrikası'nı da ziyaret ederek yangınla ilgili bilgi aldı. Fabrikadan ayrılan heyet, daha sonra meydana gelen yangında hayatını kaybeden Nihat Hancı'nın ailesini de ziyaret etmeyi unutmadı.