Düzce Üniversitesi çevresinde devam eden çarpık yapılaşmanın önüne geçilemiyor. Yeni yapılacak olan bağlantı yolunun çevresinde ve Üniversitenin etrafında yapılar yükselirken. Konuralp Belediyesi'nin Üniversite'nin çevre koruma bandı kararını bir türlü almamasının nedeni marak ediliyor.
Konuralp Belediyesi Üniversite'nin çevresindeki inşaatların yapılmasına nasıl izin veriyor yoksa bu alanlar imaramı açıldı.
Bunca yapılan yapılırken Konuralp Belediyesi Üniversite'nin Koruma bandı uygulaması uzun süredir hayata geçirilemiyor.
Üniversite yönetimi tarafından Konuralp Belediyesi'ne bir çok kez bu konuda başvuru yapılmasına karşın hala Belediye'den ses çıkmadığı öğrenildi. Üniversite yakınında çarpık yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla alanın imara kapatılmasını sağlayan ve başta komşu illerdeki Üniversiteler olmak üzre pek çok Üniversite'de olan koruma bandı. Düzce Üniversitesi'nde hala yok.
Üniversitenin 2 yıldır uğraştığı ve hatta Düzce Milletvekili Yaşar Yakış'ın da bizzat ilgilendiği koruma bandı ile ilgili Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan'ın işi ağırdan alması nedeniyle ilerleme kaydedilemiyor.
Koruma bandı konusunda Konuralp Belediyesi'nin bir an önce karar vermesi ve kamuoyuna açıklama yapması beklenirken, Üniversite çevresini şayet imara açmadıysa çarpık yapılaşmanında önüne geçmesi bekleniyor.