Geride kalan yerel seçimlerde yurtdışında işleri olduğu gerekçesiyle Düzce'ye gelmeyen ve bu davranışıyla tepki toplayan AK Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, dün akşam Merkez İlçe Teşkilatının toplantısına katıldı ve ilk kez sadece ÖNCÜ TV'ye seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Düzce'de ciddi düşüş yaşandı.”

Parti olarak yerel seçimlerde özellikle Düzce'de önemli bir oy kaybettiklerini belirten Yakış, “Türkiye ortalamasına bakıldığında aldığımız oy oranında önemli bir değişiklik olmadı. Ama Düzce ölçeğinde düşünürsek önceki yerel seçimlere oranla ciddi bir oy kaybı yaşandı. İktidar da böyle yıpranmaların olması doğal karşılanır. Düzce kaybedilen oy oranına bakıldığında 81 il arasında en fazla oy kaybının yaşandığı ikinci il olarak göze çarpıyor. Ben 2. Dünya Şavası'nı hatırlatmak istiyorum. Savaşta Almanya'nın savaşı kaybettiği görülüyordu ama ülke yaptığı toplantı da durumun tam tersi olduğunu ortaya çıkardı. Bu seçimlerde de bizim için aynı durum söz konusudur.” şeklinde konuştu.

“Ya intihar eder, ya da istifa eder.”

Seçimlerle ilgili ciddi imalarda bulunan ve parti teşkilatını da hedef alan Yakış, yaptığı imalarla kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Yakış, seçimlerin ardından parti içinde değişikliklerin olabilme ihtimali ile ilgili sorulan bir soruya Japonya'yı örnek göstererek cevap verdi. Milletvekili Yaşar Yakış, “Japonya'da bir tren kazası olduğu zaman bu konuyla ilgili görev yapan müdür, ya kazadan sonra intihar eder ya da istifa eder. Ama maalesef bizim ülkemizde böyle bir durum yaşanmıyor. İlerleyen süreçte neler olacağını hep beraber göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yakış, bu açıklamalarıyla parti içinde seçimlerin ardından istifaların ve değişikliklerin yaşanabileceğinin sinyallerini verdi.