3 yıl önce gerçekleştirilen ve Türk Milleti’nin dik duruşu ile kahramanlığı karşısında sonuçsuz kalan hain darbe girişiminin yıl dönümü sebebiyle mesajlar yayımlanmaya devam ediyor.

Milletin tankların ve silahların karşısına dikildiği, adeta bir destan yazdığı geceyle ilgili mesajlarını paylaşan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve Memur-Sen Düzce Şubesi Başkanı Ömer Faruk Çelebi şehit ve gazileri anmayı da ihmal etmedi.

“Milletimizin emanetine sahip çıktık”

Girişimin yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımlayan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, o gecede yaşanan kahramanlık öyküsüne vurgu yaparak şunları söyledi:

“15 Temmuz 2016’da ülkemizi, devletimizi ve aziz milletimizi hedef alan FETÖ darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. Milletimiz, 15 Temmuz’da bu topraklarda Çanakkale Ruhu’nun halen diri olduğunu göstermiş ve büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır. Aziz milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara inmiştir. Konu vatan ve demokrasi olduğunda tankların, uçakların ve gelebilecek her bir tehdidin önüne canlarını siper ederek, asla teslim alınamayacağını tüm dünyaya bir kez daha ispatlamıştır. 15 Temmuz gecesi, TBMM’deki olayların en yakın tanıklarından biri olarak, milletimizin emanetine sahip çıktık ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle 15 Temmuz’da hiç düşünmeden vatanı ve milleti uğrunda hayatlarından vazgeçen 251 şehidimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”



“Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım”

Memur-Sen Düzce Şubesi Başkanı Ömer Faruk Çelebi, 15 Temmuz Darbe Girişiminin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Amacın millet iradesine zincir vurmak olduğuna dikkat çekilen mesajda şunlara yer verildi:
“15 Temmuz 2016 tarihinde, ülke olarak uluslararası karanlık bir işgal ve darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Arkasında emperyalist güçlerin ve malum odakların olduğu FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin amacı millet iradesine zincir vurmak ve Türkiye’yi sömürüye açık hale getirmekti.”

250 şehit ve 2 binden fazla gazinin olduğu hain darbe girişiminin uluslararası güçlerin maşası olan FETÖ tarafından gerçekleştiğini ve buna rağmen “kontrollü darbe” diyen bir zihniyetin ülkede var olmasının Türkiye için büyük bir talihsizlik olduğunu belirten Memur-Sen Düzce Şubesi Başkanı Ömer Faruk Çelebi ifadelerine şöyle devam etti:

“Darbecilerin değirmenine su taşıyan bu karanlık söylemin bir gaflet hali olduğunu düşünüyoruz. Buna karşın sular durulup hakikati bütün çıplaklığıyla gösteren belge, bilgi ve gelişmeler ortaya çıktıktan sonra hâlâ bu düşüncede ısrar edilmesini de ancak ihanet olarak görüyoruz. 15 Temmuz’u anlamak isteyenler; o geceyi meydanlara çıkan milyonlara, canlarını veren şehitlere, kanlarıyla meydanları kızıla boyayanlara sorsunlar. Darbe başarılı olsaydı 16 Temmuz sabahı ülkenin nasıl bir felakete uyanacağını -gafiller anlamasa da- bu millet görmüş ve gereğini yapmıştır. O gece millet bu oyunu gördü. ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ diyerek kükremiş sel gibi, önüne örülmüş tanklardan bentleri çiğneyip aştı. Hainleri de anlatacağız çocuklarımıza, kahramanlarımızı da! Bütün sendikalarımızla, komisyonlarımızla meydanlardaydık. Cuma Dağ’larımızla, Ali Alıtkan’larımızla, Yusuf Elitaş’larımızla, İlhan Varank’larımızla meydanlardaydık. Şehitler kervanına ve gaziler meclisine dostlarımızı kattık. Milyonlarca vatan evladıyla birlikte yorulmaz, susamaz, acıkmaz, korku bilmez bir bedenin parçası olduk. Ankara’yla birlikte Kudüs, Bağdat, Kahire; İstanbul’la birlikte Halep, İslamabad, Kabil, Gazze, Düzce ile birlikte Hartum, Bosna, Trablus, Mekke; O nedenle diyoruz ki geleceğimizin teminatı daha fazla milletleşme, ümmetleşme ve kardeşleşmedir. O gün nasıl ki meydanlarda darbeyi püskürttüysek bugün de yeni sinsi stratejilere karşı teyakkuz ve sürekli bir bilinç halini kuşanmanın gayreti içindeyiz. 15 Temmuz’un 3. seneyi devriyesi vesilesiyle şehitlerimize Yüce Rabbimizden rahmet diliyoruz. Gazilerimize şükran ve minnetlerimizi ifade ediyoruz.”