CHP Düzce Belediye Başkan Adayı Basri Karslıoğlu, seçim çalışmalarından projelerine, 17 Aralık operasyonlarının ekonomiye yansımalarından hükümetin politikilarına kadar bir çok konuda mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulundu.

İlk olarak seçim çalışmalarına değinen Karslıoğlu, seçim gezilerini sürdürdüğünü ve vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştığını belirtti. Halkın yüzde 60’ının kendilerini tercih ettiğini vurgulayan Karslıoğlu, vatandaşlarla el ele verip Düzce’nin 40-50 senesini planlayarak inşa edeceklerini vurguladı ve AK Parti’nin belediye hizmetlerini eleştirdi.


Karslıoğlu, “Düzce’nin sorunları 10 yıl önce neyse aynen duruyor. Yapılan asfaltlama ve tretuvar var. Mehmet Keleş de bunları sökeceğini söylüyor. Kar yağar yağmaz 448 kişi hastanelik oldu. Onları da çıkarsanız 10 senede hiçbir hizmetin yapılmadığını görürsünüz.” diye konuştu.

VATANDAŞI KANDIRIYORLAR

“İktidar partisinin belediyesi daha iyi hizmet alır” görüşünü eleştiren Karslıoğlu, her ilin nüfusuna göre İller Bankası’ndan para aldığını ve bunun belediye başkanının partisine göre değişmediğini belirtti. 


Karslıoğlu, “Çıkıp da yok iktidar partisinin arkasında olması falan bunlar bir kere hikaye, vatandaşı kandırma yolları. Zaten öyle olsaydı 10 senede terminali yaparlardı. 81 il içerisinde terminali olmayan tek il Düzce.” şeklinde konuştu.

YABANCI YATIRIMCILARIN GÜVENİ KALMADI

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ülkeye ve ekonomiye yansımalarını da değerlendiren Karslıoğlu, AK Parti’nin ekonomi yönetimini eleştirdi.


Karslıoğlu, “Türkiye ekonomisine Kemal Derviş ile bir yön vermişti. AK Parti de bir müddet o dönem alınan tedbirlerle rahat gitti. Ciddi bir özelleştirme yaptı. Ama o tedbirlerin devamı vardı, onu yapmadı. Borç parayla giden bir ekonomiydi. Ülkedeki yolsuzluğu görünce yabancı yatırımcıların Türkiye’ye güveni kalmadı. Darbe marbe hikaye. ” dedi.

Hükümetin operasyonu yönetmede sınıfta kaldığını öne süren Karslıoğlu, “Kim olursa olsun gidip yargıda aklansın deselerdi dolar bu kadar yükselmez, yabancı yatırımcı da kaçmazdı.” dedi. Karslıoğlu Türkiye’nin en büyük sıkıntısının tarafsız ve bağımsız yargı olduğunu vurguladı.

SOKAKTA GEZERKEN ZENGİNLERİN TÜRÜYOR

“30 Mart Yerel Seçimleri Türkiye’nin kaderini belirleme seçimleridir.” diyen Karslıoğlu, Türkiye’nin dış ülkeler gözündeki güvenini yükseltmesi gerektiğini vurguladı.

Karslıoğlu, “Yabancı ülkelerdeki gibi kişilerin servetinin kaynağı sorgulanmalı. Buna ilişkin kanunun acele çıkması lazım. Öyle sokakta gezerken zenginlerin türediği bir ülkeye kimse güvenmez.” dedi.