Orman ve Su İşleri Bakanlığı 'Ormancılık ve Su Şurası' tarafından bir rapor hazırladı. Orman alanlarının korunması için tedbirlerin artırılması istenen raporda, ormanların kanunsuz faaliyetlerden korunması için uydu verilerine dayalı uzaktan algılama tekniklerinden faydalanılması tavsiyesinde bulunuldu.
Yapılan çalışmada, Türkiye'nin, fidan ihraç eden, sanayinin odun ihtiyacını sağlayan, endüstriyel üretime geçmiş bir ülke olması hedefi konulurken, 'Yeşil Ekonomi Ulusal Eylem Planı' hazırlanması gündeme alındı.
Türkiye'nin fidan ihraç eden ülke haline getirilmesi gerektiğine dikkat çekilen raporda, "İç piyasa ihtiyaçları ile ihracat imkanları gözden geçirilerek kısa, orta ve uzun vadeli fidan üretim planları yapılmalı. Ülkemizin zengin bitki çeşitliliğine paralel fidan üretimi yapılmalı ve bu çeşitliliğin peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarına aktarılması sağlanmalı. Özel sektör süs bitkileri yetiştiriciliğinin geliştirilmesi gayesiyle Adapazarı- Düzce hattında bir 'süs bitkisi vadisi' oluşturulmalı ve burada yapılacak yatırımlar teşvikte öncelikli olmalı." tavsiyelerinde bulunuldu.

Haber; S. KAŞKIR