Çilimli'ye bağlı Pırpır Köyü'nde yaşanan su sıkıntısı hakkında konuşan Çilimli Belediye başkanı Muhsin Yavuz, belediye olarak bu sorunu çözmeyi taahhüt ettiklerini ancak halkında üzerine düşeni yaparak abone olması gerektiğini dile getirdi. Yavuz, köyde 2001 yılından beri var olan su sorunu için başkan olduktan sonra girişimlerde bulunduğunu, belediye olarak bu sorunu çözmek için fedakârlıklar yapacaklarını söyledi.

“Aslında Pırpır köyüne su verecek kadar lüksümüz yok. Bu bize, daha fazla enerji tükettirecek, daha fazla enerji harcattıracak, daha fazla personel çalıştırmamıza neden olacak. Bunlar bize pahalıya mal olacak. Ancak biz köy halkının mağduriyetini gidermek adına bu sorunu halledelim istedik. Bundan öncede bu sorun için girişimlerde bulunulmuş ancak içtikleri su belli. Biz bunun böyle devam etmeyeceğini söyledik. Sorumluluğu üzerimize aldık. Köye su verebilmemiz için abone sayısının artması gerekli. Abone olanlara su vereceğiz dedik. 15 gün olmasına rağmen az sayıda başvuru var. Belediye olarak su sıkıntısını çözmek adına üzerimize düşeni yaptık.”

Çilimli'de su sıkıntısı yaşanmadığını da ifade eden belediye başkanı Muhsin Yavuz, “Birkaç pompamızı çalıştırmıyoruz. Ancak havalar çok sıcak gittiği ve tüketimin arttığı zamanlarda bu pompaları çalıştırarak su sıkıntısı yaşamıyoruz. Çok ciddi anlamda kuraklık olmadığı takdirde suyumuz yetecek kapasitede.” şeklinde konuştu.

Haber; R. BAL