Ramazanın son gününe yaklaştığımız şu günlerde tatlı bir bayram hareketliliği başladı. Bu hareketliliğe biraz iş yapma umuduyla esnaf da ayak uydurmaya çalışıyor. Ama bazı esnaflar bu bayram hazırlığını biraz abartmış gibi görünüyor.

Esnaflar, insanların yürümesi için yapılan ve zaten mevcut durumları tam manası ile ihtiyaca cevap veremeyen kaldırımları işgal ediyor. Satış yapacakları ürünleri kaldırıma koyarak vatandaşın kaldırımda yürümesini engelleyen bazı esnaflar tüm yapılan uyarılara rağmen bu alışkanlıklarından vazgeçmiş gibi görünmüyor.

Vatandaşların yürümesi için yapılan kaldırımları yayalar yerine, esnafın koyduğu İlan, ürün panoları, masa ve sandalyeler işgal etmesi vatandaşların kaldırımda yürümekte zorluk çekmesine neden oluyor.

Durum böyle olunca kaldırımlarda yeterli alan bulamayan yayalar bu kez yollara taşıyor.

Özellikle akşam saatlerinde yoğunlaşan trafik ile birlikte bazı yerlerde 2 kişi bir kaldırımda yan yana yürüyemiyor. Bu da hem şehir içi trafiğini sıkıştırıyor hem de kazalara davetiye çıkarıyor.

Zabıta ekipleri ise gerekli gördükleri ihlaller karşısında esnafları uyarılarda bulunuyor ve ceza kesiyor. Ama kesilen cezalarda çözüm üretmişe benzemiyor. Bazı esnafların yaptıkları kaldırım işgalleri hala devam ediyor.

Haber; S. KAŞKIR