Düzce Merkeze bağlı Yayla Köyü'nde İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılan yol çalışması sırasında yıkılan cami duvarının aylardır onarılmaması köylüyü ayağa kaldırdı. Haber merkezimize yıkık cami duvarının resmini yollayan Yayla Köyü'nden Aydın Çıtlak, duvarın yaklaşık 3 aydır bu vaziyette olduğunu ve hiçbir çalışma yapılmadığını belirtti.

"3 aydır aynı şekilde duruyor"

Cami ve lojmanla bitişik olan duvarın yol genişletme çalışması sırasında kepçe darbesiyle yıkıldığını ifade eden köy sakini Aydın Çıtlak, "Köy Muhtarı Musa Kaba, bu duvarı hala yaptıramadı. 3 aydır aynı şekilde duruyor ve yağmurlar başlaması sebebiyle endişe taşıyoruz. Yoldan geçenler de tedirginlik yaşıyor. Yol çalışması sırasında lojmanın balkonu da çatladı. Lojmanda yaşayan cami imamı ve ailesi de toprak kayması tehlikesi ile karşı karşıya...Caminin temeli oynarsa ayrıca maddi olarak ciddi bir milli servet de gidecek. Köyümüzdeki bu tehlikeyi ilgililerin görmesini, duymasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Kötü bir durum yaşanmadan onarılsın"

Öte yandan genişletme çalışması kapsamında kazılan ve mıcır atılan yolda herhangi bir çalışma yapılmadığını söyleyen diğer bir köy sakini, "Köyümüzdeki asfaltlama çalışmasının önümüzdeki yıla kaldığını öğrendik. Bu sene yapılmayacaktı, o zaman yol neden kazılarak bu hale getirildi. Çalışma yüzünden duvar da yıkıldı. Hem imam ve ailesi hem de yoldan geçen vatandaşlar için tehlike teşkil ediyor. Bir an önce yapılmasını istiyoruz. Sonbahar geldi, yağmurlar başlayacak. Kötü bir durum yaşanmadan bu duvarın onarılmasını istiyoruz." diye konuştu.