Gölyaka’ya bağlı Kardüz Yaylası'na gitmek için öğleden sonra iki ciple yola çıkan İsa Somuncu, Halil Tütüncü, Hasan Sivil, Anıl Kahveci ile Uğur, Yaşar ve Samet Yıldız, bölgede oluşan yoğun kar yağışı ve tipi sonrası mahsur kaldı.


Araçları kara saplanınca bulundukları yerde hareket edemeyen 7 kişi jandarma ekiplerine haber verdi.

İhbarı alan jandarma ekipleri, hemen harekete geçti. bölgeye ulaşmak çok zor olduğu için İl AFAD, UMKE, Düzce Safari Off Road Kulübü (DUSOF), Düzce Arama Kurtarma Ekibi de (DAKE) jandarmaya yardım için bölgeye geldi.



Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığında AFAD ve UMKE koordinatörlüğünde toplanan ekipler, DUSOF'a ait 8 arazi aracıyla mahsur kalan vatandaşların bulunduğu bölgeye doğru yola çıktı.  Yaklaşık 3 saat süren zorlu yolculuğun ardından bin 600 rakımlı yaylaya ulaşan ekipler, bir vatandaşın traktörünün de yardımıyla mahsur kalan 7 kişinin araçlarına ulaştı.


Mahsur kalan 7 kişiden biri olan Uğur Yıldız, nasıl mahsur kaldıklarını anlattı:


"Arabanın altı yere oturdu ve tekerler havada kaldı. Bulunduğumuz yerde 7-8 saattir mahsuruz. Jandarmayı aradık, köy muhtarına ulaştık, yardım istedik. Traktör geldi onun yardımıyla saplandığımız yerden çıktık"



DUSOF Başkanı Mehmet Albayrak ise kurtarma çalışmaları hakkında şöyle bilgi verdi:


 "Olay yerine hareket ettiğimizde arkadaşlarımızla irtibat kurduk. Uzun süren bir yolculuk oldu fakat arkadaşlarımızı kurtardık. Biz iki araç var diye yola çıkmıştık fakat onlara yardım için çıkan bir araç da yolda kalmış. Ona çabuk ulaştık. O araca mahsur kaldı diyemeyiz fakat iki araçta bulunan 7 kişi çok şükür kurtarıldı" 

Haber;S.KAŞKIR