BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Düzce'li Muhtarlar ve dernek başkanları ve partililerle Düzce'de bir otelde, kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Kahvaltının ardından Yazıcığlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Çiftçinin alım gücü giderek düşüyor.”

Seçim çalışmaları kapsamında şuana kadar 23 il gezisi gerçekleştirdiğini anımsatan Yazıcıoğlu, '' En fazla gezen siyasetçilerden biriyim. Şuana kadar gezdiğim 23 ili, köylerine kadar dolaştım. En büyük sorunun işsizlik ve çiftçilerin sorunları olduğunu gördüm. Çiftçinin alım gücü giderek düşüyor. sabit ve girdi maliyetlerinin artmasına rağmen, ürettiği ürünün değeri artmıyor. Köylü nüfusunu giderek azaltmak amacıyla köylü hem göz ardı edilmiştir. Bunu adeta bir program olarak uygulamamaktadırlar. Ama Köylü köyünden koparılarak, ekip biçemez hale getirilerek çiftçi doğduğu yerde doyamaz durumdadır. Yerel seçimler sel gibi olarak, sel gelecek geçecek kumu kalacak ve halkımız çiftçimiz bu kumun altında kalacak'' dedi.

“ BBP her zaman denge partisi olmuştur.”

Türkiye'nin şuanda üç gündem maddesi ile oyalandığını ifade eden Yazıcıoğlu, ''Davos, Ergenekon ve dosya savaşları ile gecen bir seçim süreci var. Bu siyaset anlayışı değişmeli. Mevcut sistem yolsuzluk, ahlaksızlık üretiyor. En dürüst insanlar bile buna uyuyor. Bu değişmeli. 3 gündem maddesi ile Türkiye oyalanıyor. Yolsuzluğu kaldıracak, Tüm Türkiye'nin bir aile gibi kucaklaştığı yerel yönetim anlayışı ile siyaset anlayışı ile bu sistem BBP ile değişecektir. BBP her zaman denge partisi olmuştur'' diye konuştu.

“Bu devlet İktidarın çiftliği değil.”

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, 'belediye başkanları' ile ilgili sözlerinin hatırlatıldığı Yazıcıoğlu, ''BBP Eskişehir Günyüzü ilçesinde belediye başkanımız var. Gidin bakın iktidar partisi olması şart mı? yerel yönetimin. İş bilenin kılıç kuşananın. Bir zamanlar geçmişte bu tür partiler çok vardı. şimdi piyasada yoklar. Yuvarlandı gittiler esamesi kalmadı. Bu devlet, İktidarın çiftliği değil. Daha önce Hz. Ömer'in Adalet anlayışı anlatarak ile AK Parti oy istedi insanlardan. AK Parti'nin bu noktaya gelmesini esefle karşılıyorum. Partinizin başındaki 'Adalet' kelimesini kaldırın o halde'' ifadelerini kullandı.

Yazıcıoğlu daha sonra Cumayeri İlçesi parti binasının açılışına katıldı.