Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Karabük, Zonguldak ve Bartın vilayetleri belediye başkanları, milletvekilleri, üst düzey yöneticileri, ilimize gelerek, Düzce milletvekillerinin de katımlıyla bir üst düzey koordinasyon toplantısı yapacaklar.

 Demiryolu projesiyle ilgili olarak geçtiğimiz Salı günü Düzce Valisi Ercan Topaca, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve üç milletvekilimiz Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’ne giderek temaslarda bulundular. Adapazarı’ndan Düzce’ye Düzce’den de Zonguldak’a gidecek olan demiryolu projesinin etüd çalışmalarının tamamlandığı ve trenin yaklaşık 200 kilometre hızla ulaşım sağlayacağı öğrenildi. Ancak proje bununla sınırlı değil. Bir diğer proje ise Karasu’da hem İstanbul hem de demir çelik fabrikaları için Karasu’da büyük bir liman yapılması düşünülüyor.

Karadeniz’den gelen yüklerin Karasu limanından Anadolu’ya ulaştırılması amacıyla hazırlanan projeye göre bir demiryolu hattı da Akçakoca ve Ereğli’den Zonguldak’a planlanıyor. Diğer yandan hızlı tren hattı ilimizden geçemeyecek bile olsa bir kılçık verilmesi için ilimiz bürokrat ve siyasilerinin temaslarının de devam ettiği öğrenildi. Demiryolunun yakın zamanda hangi noktalardan geçeceğinin belli olması beklenirken, yapılacak toplantıda iller arasında fikir ve görüş alış verişinde bulunulacak olması, demiryolunun ilimizden de geçmesi yönünde umut veriyor.

Bu arada toplantının yapılacağı özel işyeri, kısa süreliğine Düzce Belediyesi Sosyal tesisleri olarak düzenlendi.