Her Cuma izleyicisiyle Öncü TV ekranında buluşan MANŞET programı bu hafta Akçakoca ilçe merkezinde bulunan Fedai Karabıyık Parkı’nda Öncü TV farkıyla yapılan canlı yayınla ekranlara geldi. Programı çevredeki vatandaşlarda ilgiyle takip etti. Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin konuk olarak katıldığı programda Düzce’nin İncisi olarak görülen Akçakoca’nın bugünü ve geleceği, tüm yönleriyle konuşuldu. Başkan Yemenici geride bıraktığı görev süresi boyunca yaptıklarını ve gelecekte yapmak istediklerini samimiyetle anlattı.

SEZONU UZATMALIYIZ
Yemenici, Akçakoca’nın geleceğinin daha parlak olması adına nelerin yapılması gerektiği üzerinde durdu. Akçakoca’da yaz mevsiminde kapasitesini zorlayan bir nüfus sayısı olduğunu belirten Yemenici, sezonunun uzamasının sağlanabileceğini vurgulayarak bu noktada atılabilecek adımları aktardı. “Akçakoca’da sezonu uzatmalıyız. Poyraz burada eksik olmuyor. Poyrazın etkisinden oluşan dalgaları engellemek için Karasu’daki çalışmaların aynısını yapmak istiyoruz. Kıyıya paralel bir şekilde yapılacak yatay mahmuzlarla dalgaları çok büyük bir oranda engelleyebiliriz. Bu sayede kumsalımızla mahmuz arası göl gibi olur. Mevcut durum bizim Karasu’yla olan rekabet gücümüzü azaltıyor. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor.”

SAFRANBOLU’YU GEÇEBİLİRİZ
Akçakoca’da turizmin yalnızca deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını ifade eden Yemenici, 4 farklı mahallede bulunan 140’ın üzerindeki tescilli tarihi evlerle Safranbolu’yu bile geride bırakabilecek bir yapıya sahip olduklarını aktardı. “Yukarı Mahalle, Orhangazi, Cumhuriyet ve Hacı Yusuflar mahallelerinde bulunan muazzam yapıdaki tarihi evlerimizin olduğu bölgeye yöresel ürün pazarı kurduk. Bugüne kadar 2.plana atılan bu evlerimizi de restore ederek tarihi bir canlılık katmak istiyoruz.”

DOĞALGAZ’DAN YASA GEREĞİ YARARLANAMIYORUZ
Akçakoca’dan çıkarılan doğalgazın yasal mevzuatlara takıldığından dolayı Akçakoca’ya bir katkısı olmadığını ifade eden Başkan Yemenici, bu konuda en azından doğalgazın kamu kurumlarında ücretsiz kullanımına yönelik girişimlerin yapıldığını söyledi.

DELİ PARALAR SAÇMAM!
 Akçakoca’ya gelenin bir daha geldiğini söyleyen Yemenici, 3 günlük festivallerle Akçakoca’nın kilitlendiğini söyleyerek süreci uzatmak istediklerini dile getirdi. “3 günlük festivallere deli paralar saçmam! 3 günlük festivallerle değil yıla yayarak etkinlikleri tercih ederim.” 

ULAŞIMA DÜZENLEME YAPILABİLİR
Akçakoca’nın daha fazla ziyaret edilmesi adına ulaşımda düzenleme için konuşan Yemenici konuyu İl Koordinasyon toplantısında dile getireceğini aktardı. Yemenici, “Yaz aylarında ulaşım konusunda gece yarısına kadar Düzce-Akçakoca arasında otobüsler olabilir. Belediye otobüsü saatte bir koymak lazım. Şuan akşam 21.00’dan sonra otobüs yok. Bu konuyu bütün şehir olduğunda çözmek gerekiyor. İl Koordinasyon bunu tekrar görüşeceğiz.”

SU SIKINTISI KALMAYACAK
Akçakoca’da yaz mevsiminde yaşanan nüfus artışından dolayı medyada sık sık yer alan su kesintilerine son vermek için Başkan Yemenici yapımı süren 5 milyonmetre küp su tutma kapasitesi bulunan Sarıyayla Barajının 1 aylık aksamayla inşaatının devam ettiğini söyledi. Yemenici, “Akçakoca en kısa zamanda içme suyu barajına kavuşacak. Bu baraj 100 bin nüfusun ihtiyacına yanıt verebilecek. 20 milyon TL’ye mal olacak barajda her şey son sistem olacak.” dedi.

ÇEHREYİ GENİŞLETECEĞİZ
Programda geride kalan sürede Akçakoca’ya kazandırdıkları çalışmalara değinen Yemenici, yüz karası olarak gördükleri Çivi Deresini yüz akı yaptıklarını söyledi. Dere Islah yarışmasında Türkiye birinciliği olan çalışmanın yanı sıra park ve sosyal alanlar konusunda vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak adına planlarını anlatan Yemenici, projelerle Merkez Cami’nin çehresini genişleteceklerini izleyicilerle paylaştı.

BİZİM İÇİN OLMAZSA OLMAZ!
Ellerinde sihirli değnek olmadığını fakat var gücüyle çalıştıklarını kaydeden Yemenici, üzerinde hassasiyetle durdukları Demir-Çelik İhtisas OSB’deki gelişmeleri aktardı. “İhtisas OSB bizim için olmazsa olmaz. Akçakoca’ya kazandırmak istediğimiz Demir-Çelik İhtisas Düzce’nin 5 OSB’sinden birisi oalcak. İşin yüzde 60’ı itti. Süreci adım adım takip ettik. 1 aylık süresimiz var. Rapor yazılıp bakanımızdan onay aldıktan sonra kuracağız. Böylece yatırımcıyı Düzce sınırları içerisine dahil etmiş olacağız.” Dedi.

Haber:Y.SEVER