Akçakoca Pirinçlik mevkiine kurulması planlanan Akçakoca İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için Ziraat Mühendisleri Odası’nın durdurulması yönünde Sakarya Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun oda lehine sonuçlanmasının ardından Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici açıklama yaptı. Yemenici, çok sert sözlerle göndermelerde bulunarak süreci ilişkin bilgi verdi.

“Bir şeyi engellemek istiyorsan hukuka havale et!”

Yemenici, mahkeme kararına yönelik şunları söyledi: “Türkiye’de bir şeyi engellemek istiyorsanız, çok uğraşmanıza gerek yok. Hukuka havale et. Gerekli engeli onlar koyarlar. Bu mahkeme süreçleri maalesef sıkıntılı süreçlerdir. Çabuk sonuç almak pek mümkün olmuyor. Durum şöyle; bir alt mahkeme yürütmenin durdurulmasını reddetmişti. Yürütmenin durdurulması için bir üst mahkemeye de itiraz edildi. Biliyorsunuz, organize sanayi bölgemize iptal davası açılmıştı. Biraz araştırdık, iptal davaları açıldığında yürütmeyi durdurma  kararının da verilebildiği söylendi. İptal olması durumunda kaynakların heba olmaması durumu gibi sebeplerden, çok geçerli sebep değil bence ama hukuk ne diyorsa ona uymaz zorundayız.”

“Gülenler yakın zamanda ağlayacak!"

Akçakoca OSB ile ilgili çalışmalara devam ettirdiklerini belirterek sözlerini sürdüren Başkan Yemenici, isim vermeden çok ağır sözlerle eleştirilerini dile getirdi. Yemenici, “Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hem ticaret odası başkanımız hem de kaymakamımız, valimizin ve milletvekillerimizin bilgisi doğrusunda yakın bir şekilde takip ediyoruz. Burada Akçakoca’nın bir adım dahi ileri gitmesini istemeyen, Akçakoca adına hiçbir şey yapmayıp sadece laf salatası üreten bazı tipler var. Bu tiplere gerekli cevabı biz vereceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. O tipler büyük bir ihtimalle içten içe şuan gülüyor, olabilirler. Onların gülmesi çok yakın bir zamanda ağlamalarına neden olacak. Bu ilçeden ne istiyorsunuz, kardeşim. Bu ilçenin yürümesi için, bu ilçenin koşması için burada iyi niyetli adımlar atılıyor. Konu hakkında hiç bilgisi olmayan insanlar çıkıyorlar, ‘Orası tarım arazisidir. Tarım OSB yapılsın.’ gibi konuşuyor. O da yapılsın, yapılmasın demiyoruz. Akçakoca’nın demir-çelik ihtisas OSB’ye ihtiyacı vardır. Bunu da tüm Akçakoca sahiplenmiştir. Bunun için ilçede bir çatlak ses de yok. Birkaç kişi, kimler olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Kimleri tetiklediklerini çok iyi biliyoruz.”

İçimizde İrlandalılar olsa bu kadar yapmaz!

Konunun mahkemeye taşınmasından sorumlu tuttuğu kişilere yüklenmeye devam eden Yemenici, mahkeme engelini aşmak için gerekenin yapılacağı mesajını verdi. Yemenici, şöyle konuştu: “Mahkeme sürecinde olan bir konu içinde çok söz sarf etmek de doğru değildir. Biz sükûnetle ve aynı kararlılıkla işlemleri devam ettiriyoruz. Burada karşı mahkeme açacak bir durum yok. Biz olayın tarafıyız. Bir de dava eden taraf var. Bu aşamada iptalin reddine karar verildiğinde çalışmalar aynen devam ediyor. Bu engeli aşacağız. İçimizde İrlandalılar olsa bu kadar yapmaz. Onları çok da ciddiye almamak gerekiyor. Onlar küçük dünyalarında kendilerini tatmin ettiklerini zannediyorlar. Toplumda hiçbir vasıfları, karşılıkları olmayan birkaç kişi bunlar. Toplum bizden ne cevap bekliyorsa onu yapmak istiyoruz.”

Haber:Y.SEVER