2016-2017 Adli Yılı 1 Eylül itibariyle başladı. Düzce Barosu Başkanı Dilber, yeni adli yıl dolayısıyla Düzce Adliyesi'nde bir basın açıklaması yaptı. Konuşmasına Mevlana'nın bir sözüyle başlayan Dilber, “İyi niyetli insanlar yalana çabuk kanarlar, ama bilin ki onun da bir koruyup kollayanı vardır.” dedi.

Terörü bir kez daha lanetledi

Ardından FETÖ Terör Örgütü’nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Dilber, şöyle konuştu: “15 Temmuz işgal girişiminin Düzce Barosu Başkanı olarak defalarca söylediğim hukuk devleti ilkelerine sahip çıkılması çığlıklarımızın ne denli haklı olduğunu ortaya çıkartmıştır. Bu günden sonra yapılacak iş, kurunun yanında yaş da yanmadan, alçak terör örgütü FETÖ, yandaş ve iş birlikçilerinin bağımsız yargı önünde adil yargılanma ve savunma hakları da ihlal edilmeden hesap vermeleri ve gerekli cezaları almalarıdır. 15 Temmuz Cuma günü FETÖ Terör Örgütü tarafından düzenlenen hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle lanetliyoruz. Bu hain kalkışmada şehit olanlara Allahü Teala'dan rahmet, yaralılara acil şifa dilerim.”

Görevlerinde başarılar diledi

Dilber, Düzce'de yeni göreve başlayan Vali Mustafa Taşkesen ve Başsavcı Savaş Düzgün başta olmak üzere Düzce Adliyesi’ne atanan hâkim ve cumhuriyet savcılarına, adli personele ve mesleğe yeni başlayan veya nakille Düzce Barosu’na gelen avukatlara hayırlı olması temennisinde bulunarak görevlerinde başarılar diledi.

Yeni Anayasa’da düzenlemeler olmalı”

Avukatlık mesleğinin, toplumun beklentilerini karşılayacak ve çağın evrensel değerleri ile bütünleşmesi konusunda yeni anayasada avukatlık mesleğinin yargı bölümünde düzenlemeler olması gerektiğini söyleyen Dilber, konuyla ilgili şunları söyledi: “Avukatlık Yasası Taslağı'nın meclisten bir an önce geçmesi biz avukatların dileğidir. Tamamı ile yasa değişikliği olmaması halinde acilen kısmi değişik yapılarak gelişmiş tüm ülkelerde olduğu gibi avukatlık mesleğine girişte mutlaka sınav konmalıdır. Ayrıca CMK görevlendirilmesindeki ücretlerin avukatlık asgari ücreti seviyesine çıkarılması, kovuşturma aşamasında adli yardım sistemine geçilmesi gerektiği kanaatindeyim. Gerek uzlaşmacı, gerekse arabuluculuk görevleri, pozitif yönde en iyi şekilde yine meslektaşlarımın yaptığı görülmektedir. Hizmet sektöründe yüzde 18 KDV gerçekten yüksektir. KDV’nin uygun orana indirilmesi gerekmektedir.”

Dilber son olarak yeni adli yılı tebrik ederek, ülkeye, millete ve Düzce’ye hayırlı olması dileklerinde bulundu. Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber, konuşmasını baro başkanlığı döneminde slogan olarak yerleştirdiği sözü ile bitirdi: “Adalet devletin temelidir. Herkes için adalet, adalet için avukat”

Ö. YILMAZ