Düzce köy yollarına sıcak asfalt yapılması için İl Özel İdaresi'ne ait asfalt plantinin yenilenmesi veya yeniden yapılmasının, il özel idaresi bütçesine ne kadar yük getireceği ve ne kadar katkı sağlayacağı plan ve bütçe komisyonu tarafından araştırıldı.

Araştırma sonucunda, sıcak asfaltın İl özel idaresine ait asfalt plantinde yapılması halinde yaklaşık 40 bin TL kar sağlanacağı, bu nedenle idarenin kendi plantini kurmasının karlı olacağı bildirilerek bu talep meclise sunuldu.

İl Genel meclisi plan ve bütçe komisyonu, İl Özel İdaresi'nce asfalt planti kurulması halinde elde edilecek karla birlikte serbest piyasadaki fiyatları araştırdı. İdarenin kendi tesisini kurması halinde daha karlı çıkacağının sonucuna ulaşan komiyon fiyat araştırmasını bir rapor halinde meclise sundu.

Raporda, yolların idare tarafından üretilecek sıcak asfaltla yapılması durumunda yaklaşık 40 bin TL kar sağlanacağı bildirilerek, saatte 160 ton üretim kapasitesi olan 1 adet plantinin kurulmasının maliyetinin ise ortalama bin 700 ile 2 bin 200 TL arasında olduğu kaydedildi.

Uygun görülen bu talep karara bağlanması için meclisin onayına sunuldu.

Haber; R.BAL