Düzce Belediye Meclisi yeni belediye başkanını belirlemek için yarın toplanıyor. Eski Başkan Mehmet Keleş'in istifasından sonra bir çok adayın gündeme geldiği başkanlık için AK Parti'nin adayını belirlediği gündeme geldi.

Keskin'den 'Dursun Ay' baskısı
AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin'in öncülüğündeki partililerin yeni başkan olarak görmek istediği Dursun Ay için yaptığı yoğun girişimlerin karşılık bulduğu ve Ay'ın aday olarak gösterileceği konuşuluyor.

Keleş de sürece müdahil...
Bu noktada "İstifa etti mi, ettirildi mi?" tartışmaları devam eden Mehmet Keleş'in de süreçte etkisinin olduğu gelen duyumlar arasında...

İstifanın ardından görevi bırakmak istediler ama...
İstifa kararı sonrası Düzce Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Salih Keskinli ve Başkan Yardımcısı Ali Güney gibi Keleş'e yakın isimlerin görevi bırakma hamlesi yaptığı ancak Keleş'in "Görevinizin başında durun!" telkiniyle geri adım attıkları iddia edilirken, Keleş'in yerine gelecek isim olarak "Dursun Ay"ı işaret ettiği ve bunu Genel Merkezi ile paylaştığı da kulislerde dillendiriliyor.

AK Parti ile MHP uzlaşı mi sağladı?
En dikkat çekici iddia ise AK Parti ile MHP'nin başkan adayı Dursun Ay üzerinde anlaşma sağladığı oldu. AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ile bir görüşme yapan MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz'ın aday çıkartmayacaklarını söylediği ileri sürülürken, 4 başkan yardımcılığından birinin MHP'li bir meclis üyesine verileceği iddia edildi. AK Parti ve MHP'nin uzlaşı ihtimalinde öne çıkan başkan yardımcısı adayı ise Ayhan Cicu...

Gözler MHP'ye çevrildi
İşte tüm bu iddiaların yanıtı yarın saat 15:00'da Düzce Belediye Meclisi'nde başlayacak toplantı ile cevap bulacak. Büyük bir sürpriz yaşanmaması halinde AK Parti'nin aday olarak göstermesine kesin gözüyle bakılan Dursun Ay, Düzce Belediyesi'nin yeni başkanı olacak. Ay'ın 4 yardımcısının dahi belli olduğu kulislerde konuşulurken, şimdi gözler aday çıkartmayacağı iddia edilen MHP'nin seçimdeki tavrına çevrilmiş durumda...

Destek kriz çıkartabilir
İddia edildiği gibi Dursun Ay'a destek verilmesi durumunda bazı MHP'li üyelerin duruma tepki göstereceği kuvvetli bir ihtimal olaral görülüyor.

"Bazı AK Partililer Dursun Ay'ı istemedi"
Öte yandan AK Parti'deki bazı isimlerin itirazlarına karşılık "Dursun Ay" isminde karar kılındığı söylentileri, "Partide bölünme var!" yorumlarını bir kez daha gündeme taşıdı.

Haber:C.ÜSTÜNER