Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Düzce Şubesi 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı Genel Başkanı Nail Olpak’ın katılımıyla kentteki bir otelde gerçekleştirildi. Genel Kurula, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Olpak, Genel Kurul Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, ekonomik gelişmelere değindi.

Olpak, MÜSİAD olarak daha Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında adaylar açıklanmadan önce anayasa ile ilgili görüşlerini bildirdiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"O zaman 'Türkiye'de bir sistem var, kuvvetler ayrılığı değil kuvvetler karmaşası var, bu karmaşanın ortadan kaldırılması gerekir' demiştik. Şu ana kadar gündeme gelen ve Mecliste yapılmaya çalışılan da budur. Bir çarpıklığın ortadan kaldırılması yasal ve fiili durumun, hem de halk tarafından seçilerek gelmiş bir Cumhurbaşkanının durumunun da rayına oturtulması sürecini konuşuyoruz. Ben sürecin hem Mecliste hem de halka geldiğinde, bize yakışan bir uslup içerisinde sonra erdirilmesini temenni ediyorum."

Konuşmanın ardından olağan genel kurulda gerçekleştirilen seçimlerde MÜSİAD Düzce Şube Başkanlığına İsa Şengüloğlu seçildi.

Başkan Şengüloğlu’nun yönetiminde yer alan 10 asil üyenin isimleri şu şekilde oluştu:

Bedri Sütlü, Serkan Verep, Yakup Demircan, Aziz Öz, Vefa Pehlivan, Alp Gökhan Yanmaz, Murat Taştepe, Selahattin Aydın, Nurullah Veli

Yedek üyeler ise, Mustafa Erkan, Taner Met, Dursun Baykal, Ayhan Pak ve Atilla Şahin isimlerimden oluştu.


Yeni yönetimde yer alan Serkan Verep ve Bedri Sütlü bir önceki dönemde yer alarak göreve devam eden iki isim oldu. MÜSİAD Düzce Şubesi Başkanlığını iki dönemdir iş adamı İsmail Çakmak yürütüyordu.