Düzce Seyyar Pazarcılar Odasının geçtiğimiz hafta sonu yapılan kongresinin ardından başkanlığa seçilen Hakan Akpoyraz, bugün görevi eski başkan Hanife Gür’den teslim aldı. Desob Başkanı Mustafa Kayıkçı ve Yeni yönetim ile birlikte Odaya gelen Başkan Akpoyraz, hesapların tek tek incelenmesi için müfettiş istedi ve borçları kabul etmediğini söyledi. Eski Başkan Hanife Gür’ün oturduğu yerden odayı yönettiğini ve hiç bir çalışma yapmadığını savunan Akpoyraz, 14 yılın hesabı verilecek, bu şekilde oda yönetilmez, aidatları bile düzenli bir şekilde toplanmamış odanın tüm kayıtlarının incelenmesini istiyorum diyerek Gür’ü Kameralar karşısında suçladı.
Seyyar Pazarcılar Odasının özellikle hesaplarının incelenmesini isteyen Akpoyraz, kulağımıza hoş olmayan şeyler geldi, bu durumun önemle incelenmesini istiyorum. Bugünden önceki hiçbir borcu kabul etmiyorum dedi.
Hakkında çeşitli suçlamalar ve iddiaların da ortaya atıldığını savunan Akpoyraz, ben dürüst bir esnafım. Hiç bir kimseye bir kuruş borcum bulunmamaktadır. Hakkımda yapılan karalama kampanyalarını da kameralar karşısında kınıyorum dedi.
Eski Başkan Hanife Gür ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek odanın hiçbir usulsüz harcaması bulunmadığını savundu.
Gergin başlayan ve gergin biten devir teslim töreninde Birlik Genel Sekreteri Kemal Mısır gözetiminde hesaplar, bilonçalar ve demirbaş listeleri imzalandı ve yeni başkan Hakan Akpoyraz gerevi devraldı. Desob Başkanı Mustafa Kayıkçı, yeni başkana görevinde başarılar dilerken eski başkana da bugüne kadar yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür etti.
Devir teslim töreninin sonunda yeni başkan Hakan Akpoyraz Kameralar karşısında suçladığı eski başkan Hanife Gürle tokalaşarak odadan uğurladı.