Düzce Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, Teknopark’ın gerçekleştirdiği faaliyetler, girişimcilere sunduğu teşvikler ve yeni yönetim binasıyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Dünyada ilk teknoparkların 1950’li yıllarda ortaya çıktığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, şu an Türkiye’de 63 Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)bulunduğunu ve bu 63 Bölge’nin 49’unun yönetici şirketini kurarak faaliyetlerine başladığını dile getirdi.

Teknopark Yeni Binasının Bir Yıl İçerisinde Hizmete Başlaması Hedefleniyor

Şahin Teknopark’ın yeni bir binaya kavuşturulmasıyla ilgili bilgiler verdi. İnşaat sürecinin uzun uğraşlar ve toplantılar neticesinde bölgeye yakışan, kullanışlı bir bina yapma isteği ile şekillendiğini belirten Şahin, bina projesinin tamamlanarak Kamu İhale mevzuatına göre ihalesinin yapıldığını, inşaata ise en düşük teklifi veren üçlü bir konsorsiyum tarafından ilk kazmanın vurulduğunu söyledi. İnşaat süreciyle ilgili detaylı bilgiler aktaran Şahin, 13 bin 965 metrekare inşaat alanına sahip Düzce Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuluçka ve Yönetim Merkezi binasının, 1 ana blok (A Blok) ve ana bloğa ek olarak yapılacak 6 bloktan oluşacağını ifade etti.

Ana Blok’un zemin betonunun döküldüğünü, demirlerin bağlanma ve yerleştirilmesi aşamasının tamamlanarak temel atmaya hazır hale getirildiğini belirten Şahin, inşaatın bir yıl içerisinde bitirilmesini öngördüklerini dillendirdi. Şahin, çerçeveli ve perdeli sistem üzerine tuğla, gazbeton ve asmolen döşeme ile oluşturulacak olan yeni Teknopark binasının zemin altında 1 ve zemin üzerinde 3 olmak üzere toplam 4 katlı bir merkez olacağını sözlerine ekledi.

Teknoparkın yeni binasında 160 kiralanabilir ofisin yer alacağı bilgisini paylaşan Düzce Teknopark Genel Müdürü, “Bu ofisler, 10, 30, 45, 60, 100 ve 200 metrekare olarak farklı özellikteki firmalara göre tasarlanmıştır. Ayrıca 250 koltuk kapasiteli konferans salonu, her katta 2 adet olmak üzere toplam 8 toplantı salonu, 248 araç kapasiteli kapalı ve açık otoparkı, kullanıma açık terası, restorantı, kafesi gibi tesislerin yanında su deposu, jeneratörü, bina içi asansörü, sığınağı ve ortak deposu ile tam bir kompleks yapı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Yeni Teknopark Binası Bölgeye Girişimcilik ve İnovasyonda Birkaç Basamak Atlatacak

Düzce Teknopark Yönetim ve Kuluçka Merkezi binasının, gerek Düzce Üniversitesi’ne gerekse Bölgeye özellikle girişimcilik ve inovasyon alanlarında birkaç basamak birden atlatacağına önemle dikkat çeken Şahin, bina hacminin büyümesi ile güçlenecek ekosistemi sayesinde sektörel çeşitliliğini artıracak olan Teknoparkın, 150’den fazla firmaya teknoloji transfer ofisi hizmetleri, nitelikli ön kuluçka ve sonrasında kuluçka hizmetleri sunacağının müjdesini verdi.

Firma sayısının artması ile Teknoparkın, Bölgenin nitelikli personellerine istihdam sağlayarak üniversiteden mezun olmadan kendi şirketlerinin patronu olmalarına imkan tanıdığını ifade eden Şahin, “İçinde teknoloji kökenli firma ve işletmelerin oluşmasını özendirecek ve büyüyüp gelişmesine destek verecek biçimde tasarlanmış yeni binası ile Düzce Teknopark, ilgili firmalara teknoloji ve işletmecilik becerilerinin transferi konusunda daha nitelikli hizmet verecektir. Tüm bu çalışmaları ile Düzce Teknopark, Ülkemizin kalkınma planları ve hedeflerine uygun çalışmaların gerçekleştirilmesi için önemli imkânlara ve altyapı hizmetlerine fazlasıyla sahiptir.” diyerek sözlerini sonlandırdı.