Düzce’de Vali Adnan Yılmaz ve eşi Aysel Yılmaz’ın ön ayak olduğu projenin yerine ulaşması ve koruyucu aile çalışmalarını desteklemek amacıyla dernek kuruldu.”Biz Büyük Bir Aileyiz” adı altında kurulan dernek, merkez ve ilçelerde faaliyet gösterecek. Derneğin amacı; Düzce il merkezi ve ilçelerinde, il dışında yurdun dört bir yanına dağılmış iş adamları ve hayırsever kişileri bir araya getirerek Düzce’de katma değer yaratacak çalışmalara katkı sağlamalarını temin etmek.
Ayrıca, Düzce genelinde ihtiyaç doğrultusunda okul, öğrenci yurdu, huzur evi, kadın ve çocuk sığınma, bakım ve rehabilite evleri, kültürel ve sanatsal etkinlikler için çok amaçlı salonlar, aşevi, sportif aktiviteler için spor alanları, bunların dışında çeşitli etkinliklerin yapılabileceği kongre ve sergi sarayları yapmak ve yaptırmak, ihtiyaç sahibi insanlara ayni ve nakdi yardımlarda bulunmak. Güvenlik, sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlerin görülmesi yönünde personel istihdam etmek. Başarılı muhtaç öğrencilere burs vermek.
Bunların yapılabilmesi için iş adamları ve hayırsever kişilerin katkılarını sağlamak. Bu gibi yerleri yapanlara veya katkısı bulunanlara nişan, şilt, onur belgesi gibi belgelerle onura etmek.
Düzce’nin yaşamsal alanların bol olduğu bir yapıya kavuşturmak, tercih edilen bir kent olması için her türlü çalışmayı yapmak veya yapanları desteklemek.
Doğasıyla, tarihiyle, turizmiyle, denizi ve yaylaları ile iki anakent arasında olmanın avantajlarını kullanarak kentimize yeni bir sinerjinin yakalanması için sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirmek. Sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek.
Kimsesiz ve korunmaya muhtaç çocuklarla ilgili koruyucu aile çalışmaları yapmak bu amaçla hazırlanan projelerin faaliyetlerini desteklemek.

Haber:H. İŞCAN