Düzce Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İbrahim Özcan, Günlük programında Düzce’deki kamu hastanelerinin durumu hakkında önemli bilgiler verdi.

Vatandaşlar eleştirilerinde haklı
Düzce Atatürk Hastanesi için tüm eleştirileri kabul eden Özcan, koşulların iyi hale getirilmesi için konunun takipçisi olduklarını söyledi.

Hekim sayımız yeterli
Yeni hastanedeki hekim sayının yeterli olduğunu ifade eden Özcan, hastanenin çevre illerde dahi olmayan özel yan dal doktorları bünyesinde bulundurarak önde olduğunu kaydetti.

Proje 2008’de yapıldı
Programda hasta ve hasta yakınlarının yeni hastane binası ve hizmetleriyle ilgili röportajlarında dile getirdikleri şikayet ve talepleri değerlendiren Özcan, polikliniklerin dar olması yönünde sıkça yakılan şikayetleri hak vererek sorunun binanın 2008 yılında günün şartlarına göre projelendirilmesinden kaynaklandığını belirtti.

Kalıcı Konutlarda 25 bin kişiye hizmet verecek
Özcan, Kalıcı Konutlar’da iş merkezine kurulma aşamaları devam eden sağlık merkezinde 8-10 polikliniğe yer vererek 250 bin nüfuslu bir bölgenin ihtiyacanı karşılamayı ve Aziziye Mahallesindeki hastanenin yükünü hafifletmeyi istediklerini aktardı.

Yoğun bakım kapasitesini yüzde 30 artırmak istiyoruz
Hastanedeki hedeflerine değinen Özcan, Atatürk Devlet Hastanesinin yoğun bakım kapasitesini yüzde 30 artırmayı istediklerini kaydetti.

Orayı heba etmeyeceğiz
Kamu hastaneleri birliğine ait yatırımların geleceği hakkında konuşan Özcan, Muncurlu Hastanesi, Aziziye Mahallesindeki eski acil servis ve eski SSK polikliniklerinin nasıl değerlendirileceğini anlattı. Muncurlu Hastanesine ait binayı heba etmeyeceklerini söyleyen Özcan, “Hastanemiz sağlık tesisi olarak çok güzel. Orayı yine bir sağlık tesisi olarak kullanmak istiyoruz. Oraya aciliyeti olmayan hastalar için bir çalışma düşünüyoruz. Fizik tedavi hastanesi olabilir. Aciliyeti olan hastalarımızı oraya yönlendirmek ve buradaki çalışan gücümüzü azaltmak konusunda tereddütlerimiz var. Oraya aciliyeti olmayan bir dal hastanesi düşünüyoruz. Bölgeye hitap eden bir fizik tedavi hastanesi olarak düzenleyip Düzce’yi iç sağlık turizminde ön plana çıkarabiliriz.” Dedi.

Bir kuruma verebiliriz
Özcan, Aziziye Mahallesindeki eski acil servisinin olduğu bölgeyi sağlık çalışanları için 300 çocuk kapasiteli bir kreş düşündükleri eski SSK binası ve polikliniklerini ise arsa olarak ya da bir başka kuruma kullanmaları için verebileceklerini dile getirdi.