Türkiye'nin 'Davos'u olacak' derken bir kışa daha tek çivi çakılmadan giren Kardüz artık hayal kırıklığı olarak hafızalara kazınırken, yanı başımızdaki Abant ve Kartalkaya, tatilcilerle dolup taşıyor, Bolu'nun ekonomisi canlanıyor.




80'li yıllardan bu yana kayak turizmine kazandırılması gündemde olan ancak 2020 yılına da sıfır yatırımla giren Kardüz için bir arpa boyu yol alamayan Düzce'de, yine Gölyaka sınırları içerisinde bulunan Efteni Gölü de hayata geçilecek projeyi bekliyor. Yıllarca yolsuz ve elektriksiz şekilde yatırımcılara sunulan ve daha sonra bu yanlıştan dönülerek yolu asfaltlanıp elektrik çekilen Kardüz için geride kalan 2019 yılında da kapıyı çalan olmadı.



Başkan Demircan çabalıyor
31 Mart'ta göreve gelir gelmez turizm çalışmalarına ağırlık veren Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, her katıldığı platformda, ilçenin doğal güzelliklerini yatırımcılara anlatsa da bu girişimlerin idareci ve siyasilerin de desteğiyle daha geniş kesimlere ulaşması bekleniyor.



Kaç kışa daha yatırımsız girecek?
Tesisleşmeye gidildiğinde Düzce'nin hem turizmine hem de ekonomisine büyük katkı sağlamasına kesin gözüyle bakılan ve hatta çevresindeki ünlü kayak merkezlerini bile sollaması beklenen Kardüz'ün kaç kışa daha yatırımsız gireceği bilinmezken, komşular yarıyıl tatilinde kış turizminin nimetlerinden faydalanmaya devam ediyor.



Abant yarıyıl tatilinin gözde mekanlarından oldu
Ankara ile İstanbul arasında bulunan ve Bolu kent merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Abant, yarıyıl tatilinde günübirlik ve konaklamak için gelen tatilcilerin ilgi odağı oldu.




Yoğunluk nedeniyle tabiat parkı girişinde zaman zaman uzun araç kuyrukları oluşurken çevredeki iki otel yüzde 100 dolulukla hizmet veriyor. Kar kalınlığının yer yer 50 santimetrenin üzerinde olduğu tabiat parkının ziyaretçileri, kızak ve şambriyellerle kayarak, ata ve faytona binerek, göl çevresinde yürüyüş yaparak, kartopu oynayarak ve hatıra fotoğrafı çektirerek tatilin tadını çıkarıyor.