Yeni eğitim öğretim sezonu pazartesi ilkokul birinci sınıfların sıralara oturması ile start alıyor. 19 Eylül günü de bütün öğrenciler ders başı yapacak. Ama yeni eğitim öğretim dönemi yine sıkıntılarla başlıyor. Depremin ardından yapılan ve üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala içlerinde eğitim verilen prefabrik okullar bu yılda da kaldırılmadı. 7 Mayıs günü Başbakan Erdoğan’ın Düzce’ye gelişinden önce mikrofonlarımıza özel açıklamalar yapan Milli Eğitim eski Bakanı Nimet Çubukçu, Düzce’den prefabrik okulların kaldırılması için çalışma yaptıklarını belirterek prefabrik okulların önümüzdeki dönem tamamen kaldırılacağını ve yerine yenilerinin yapılacağını açıklamıştı.

“Deprem sonrası yapılan prefabrik okulların önümüzdeki dönem mutlaka kaldırılacağını belirterek yerine yenilerini inşa edeceğiz.”

Bu açıklamanın üzerinden tam 4 ay geçti. Seçimin hemen öncesinde verilen bu sözü tutamadan Bakanlık görev süresi dolan Çubukçu’nun sözleri bu yıl da askıda kalmış gibi görünüyor. Çubukçu’nun bu açıklamasının ardından Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer de Düzce’de 15 tane prefabrik okulun olduğunu yenilerinin yapılması için 30 milyon TL gerektiğini ifade etmişti.

“Bu projenin çok ciddi bir proje. Bir anda gerçekleşmesi mümkün değil. Düzce ili genelinde 15 adet Prefabrik okul var. Bu okulların yerine yenilerinin yapılması demek 30 Milyon TL'lik bir bütçe demektir ki Düzce tarihinde eğitime bu kadar pay ayrılmamıştır.”

Ayrıca Sezer, aynı açıklamada Şıralık Mahallesi’nde yeni Kız Meslek Lisesi’nin yapılacağını da ifade etmişti.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına bir şey kalmadı ama hala miadını doldurmuş kimine göre prefabrik kimine göre çelik konstrüksiyon denilen okullarda hizmet veriliyor. 2011-2012 eğitim yılında da değişmeyen makus talih ile ilgili son açıklamayı Vali Vasip Şahin, yapmış ve konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve kaldırılması için kendilerinin de gayret içerisinde olduklarını söylemişti. Yapılan açıklamaların üzerinden zaman geçti ve yeni eğitim öğretim döneminde Düzce’de yine prefabrik okulları görmek mümkün olacak. Depremi kundakta yaşayan çocuklardan bazıları yeni eğitim öğretim yılında o okullarda okuyacaklar.

Haber; R. BAL