Son günlerde öğretmenlere maaşlarını ödeyemediği için gündeme gelen Doğa Koleji okullarının satış süreciyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kurum yaptığı açıklamada alıcı kurumla görüşmelerin son aşamaya geldiğini duyurdu.

Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saçaklıoğlu, okulun devri ile ilgili yürütülen görüşmelerin bugün itibarıyla son aşamaya geldiğini, konu ile ilgili detaylı bilgilendirmenin yarın yapılacağını bildirdi. Saçaklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
"Doğa Koleji'nin devri ile ilgili yürütülen görüşmeler bugün itibarıyla son aşamaya gelmiştir. Detaylı bilgilendirme, 14 Aralık Cumartesi günü yapılacaktır. Yeni sürecin Doğa ailesine hayırlı olmasını diliyorum."

Ne olmuştu?
Doğa Koleji’nde maaşlarını alamayan öğretmenler dersleri boykot edince yönetimden açıklama bekleyen veliler yaptıkları eylem ve açıklamalarla duruma tepki göstermişti. Milli Eğitim Bakanlığı ise Doğa Koleji'nde yaşanan maaş krizi hakkında soruşturma başlattığını açıklamıştı.

Tonyalı da bilgilendirme yapmıştı 
Doğa Koleji Genel Merkezi'nde öğretmenlerin maaşlarının ödenmemesi nedeniyle yaşanan sıkıntılı süreç üzerine geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Öncü Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, franchise anlaşması gereği sadece Doğa Koleji'nin sisteminden hizmet aldıklarını  vurgulayarak, "Özellikle beyan etmek isteriz ki; Özel Öncü Eğitim Kurumları olarak Asist Eğitim Kurumları (Doğa Koleji) ile ekonomik açıdan hiçbir bağımız yoktur. Yaşanan bu gelişmelerin kurumumuzla uzaktan yakından alakası yoktur. Eğitimde Türkiye’nin çehresini değiştirmiş, ülkemizin lider eğitim markası Doğa’nın yaşadığı ekonomik sıkıntılara üzüntümüzü belirtmekle beraber, mağduriyet yaşayan öğretmen arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, en kısa zamanda uzlaşı ortamının sağlanmasını diliyoruz. Eğitim öğretimimizde ve hizmetimizde herhangi bir aksama olmadığı gibi güçlü yayınlarımızla geleceğe güvenle ilerlemeye 22 yıldır olduğu gibi devam etmekteyiz. Gelecek yılla ilgili ise çok daha güçlü bir şekilde yolumuza durmadan devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullanmıştı.