Çamköy sakinlerinin itirazı ile başlayan çöp sorununa çare bulmak isteyen Düzce Belediyesi, Kurugöl’e 4 kilometre mesafede başlattığı çalışmalarda da karşısında bölgede yaşayan köylüleri buldu.

 

Düzce Belediyesi’nin halkın itirazları üzerine başka çöp alanları arayışına girmesinin ardından toplanan çöplerin nereye döküleceği de tam bir karmaşaya neden olmuştu. Çöplerin döküleceği alan ile ilgili ciddi anlamda sıkıntı yaşayan Düzce Belediyesi  son çare olarak Kurugöl’e 4 kilometre uzaklıktaki  katı atık depolama merkezi alanında apar topar çalışma başlattı.

 

Çalışmaların üçüncü gününde çöp alanını oluşturmak için kesilen ağaçları gören vatandaşlar belediyenin çalışmalarına tepki göstererek bugün söz konusu alanda toplanarak tepkilerini dile getirdiler. Çalışmaları durdurtan köylüler “burada ağaç katliamı yapılmaktadır buna izin vermiyoruz” diyerek çalışan işçileri alandan uzaklaştırdılar .

 

Fındıklı Aksu, Muncurlu, Doğanlı, Yeşilçam ve Üç köprü Köyü sakinleri Kurugöl etlik mevkiine çöp döktürmeyeceklerini belirterek ağaç kesimine engel olacaklarını ve iş makinelerinin alanda çalışmalarına izin vermeyeceklerini dile getirdiler

 

Fındıklı Aksu Köyü Muhtarı Zekeriya Beyaz, kendilerine yetkilerce bu alana düzenli katı atık depolama merkezi inşa edileceğinin söylendiğini ancak vahşi depolama yapılmak üzere çalışmalar yürütüldüğünü gördüklerini belirterek buna müsaade etmeyeceğiz dedi

 

Halkın alandaki çalışmalara müsaade etmeyerek yolu kapamaları üzerine söz konusu bölgeye daha sonra  Jandarma ekipleri de geldi. Vatandaşlar Jandarma ekiplerinden ağaç kesimleri ile ilgili rapor tutulmasını istediklerini belirterek şikayetçi olduklarını belirtirlerken, jandarma yetkilileri ise çalışmaların yasal olarak yürütüldüğünü ifade ettiler ve şikayetlerin mahkemeye yapılması gerektiğini ifade ettiler.

 

Halkı sakinleştirmeye çalışan jandarma ekipleri daha sonra vatandaşların dağılmasını isteyerek çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini belirttiler.

 

Vatandaşlar ise bu alanda daha fazla ağaç kesilmesine müsaade etmeyeceklerini belirterek tepkilerini sürdüreceklerini belirttiler.