Düzce'de Orman Genel Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu ile varılan mutabakat gereği Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamındaki yeni uygulama ile katılımcılara yüklenici kurumlar tarafından haftada bir gün mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri verilmeye başlandı. Bu çerçevede Yığılca'da fidan üretimi, ağaçlandırma, fidan dikimi ve ormanların bakımı faaliyetlerinde istihdam edilmek üzere işe alınan ve bölge müdürlüğü birimlerinde çalışan işçilere kişisel gelişime yönelik eğitim verildi.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Yığılca Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirilen eğitime Personel Şube Müdürü Bilal Yıldırım, Mühendis Raci Dinçel, İşletme Müdürü Sefer Tüce, Merkez İşletme Şefi Suat Yıldırım ve 15 TYP işçisi katıldı.

İnsanı, iş ve sosyal hayatta etkili, verimli, başarılı ve güçlü kılmanın yolu ile hedeflere ulaşmada motive eden adımların anlatıldığı eğitimde, fidan üretimi, ağaçlandırma, fidan dikimi ve ormanların bakımı faaliyetlerindeki çalışmalara katkılarından dolayı TYP işçilerine teşekkür edildi.

Soru ve görüşlerin de dinlenildiği toplantıda TYP işçileri, bu çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek bu tür projelerin sürekli olması temennisinde bulundu.

Haber:C.ÜSTÜNER