Ercan Topaca’nın merkeze alınmasının ardından Düzce Valiliği görevine Mülkiye Başmüfettişi Bülent Kılınç getirildi. Kılınç daha önceki görev yeri olan Mahalli İdareler Genel Müdür vekili görevini de Ercan Topaca’dan devralmıştı.

Yeni Düzce Valisi Bülent Kılınç, 1965 yılında Malatya’da doğdu. İstanbul  Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu olan  Kılınç, Van Edremit, Afyon Bayat, Ardahan Çıldır, Yozgat Akdağmadeni ve  son olarak da Trabzon Of kaymakamlıkları görevlerinin ardından, iki  buçuk yıl süreyle İçişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüttü.

 

Mahalli idareler Genel Müdürü Ercan Topaca’nın Düzce Valiliği görevine atanması ile birlikte boşalan Mahalli idareler Genel Müdürlüğü görevine vekaleten atanan Bülent Kılınç, bugün Resmi gazete’de yayınlanan Bakanlar kurulu Kararı ile Ercan Topaca’nın Merkez Valiliği görevine atanması ile birlikte Düzce Valiliği Görevine atandı.

Bülent Kılınç 1999 yılında Düzce’nin il olmasının ardından geçen sekiz yılı aşkın süre içinde görev yapan beşinci vali oldu.