İstanbul Caddesi’nin yayalaştırma projesi kapsamında kapatılması yaya trafiğini rahatlatırken şehir içi araç trafiğini keşmekeşliğe sürükledi.

Yeni düzen sürücüleri gerdi
Yeni düzenleme ile birlikte Eski Bolu Caddesi’nde trafik akışının Kervan Kavşağı ile şehir merkezine doğru olan 100 metrelik kısmının çift yön, Belediye Meydanı’na kadar geriye kalan kısmının ise tek yönden sağlanması, trafik yoğunluğunu sürücülerin gitmek istedikleri mesafeyi ve akıl karışıklığını arttırdı. Eski Bolu Caddesi'nde Trafik ekipleri ve sürücüler işin içinden çıkamayınca çift yön uygulaması sona erdirilerek eski düzene dönüldü. Fakat trafik sorunu çözüme yine kavuşmadı.



Ulaşılmak istenen noktaya gitmek için kat edilen mesafe arttı
Cedidiye Mahallesi ve Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki resmi kurumlara ve adreslere ulaşmak isteyen sürücüler, yeni düzenlemeyle gitmek istedikleri noktalara ulaşmak için daha fazla mesafe kat etmek zorunda kaldı. Uygulamaya yönelik alınan kararlarda Eski Bolu Caddesi’nde trafiğin tek yön olarak kalması olumsuzluğu arttırdı. Çoban Kavşağı’ndan Atatürk Bulvarı’nı takiben gelerek şehrin Doğu’suna gitmek isteyen sürücüler, sırasıyla Necip Güney Sokak, Rıhtım Caddesi, Saguç Köprüsü, Gazhane Caddesi ve Haydar Gördebil Bulvarı’nı kullanmak zorunda bırakılınca kat edecekleri mesafe de bir hayli artmış oldu. Alternatif olarak Eski Bolu Caddesi’nde trafiğin çift yönlü sağlanması devreye girmeyince söz konusu güzergâhta özellikle mesai saatleri sonunda trafik kilitlenme noktasına geliyor ve sürücülerin sinir kat sayısı da giderek yükseliyor.

Trafik yükünü “çift yön” kurtarır
Eski Bolu Caddesi’nde trafiğin çift yönlü gidiş-geliş olarak ulaşıma açılması durumunda Doğu’ya akışı alternatifsiz kalan yollardaki trafik yoğunluğunun yarı yarıya azalmasına katkı sağlayabilecek.

Trafik düzenlemesi ile ilgili konuşan sürücüler uygulamayı baş döndürücü olarak değerlendirdi.



Trafiğin Asar Deresi etrafındaki yan yollara mahkum edildiğini savunan sürücüler, trafiğin sık sık sıkıştığını eski haline dönülmesi gerektiğini savunuyor.





Belediyeden “yaya” ve “esnaf” memnun açıklaması
Öte yandan Düzce Belediyesi yapılan yeni düzenlemeden yaya ve esnafların memnun olduğu yönünde bir açıklama yaptı. Açıklamada, İstanbul Caddesi’nin araç trafiğine kapatılmasının en çok yayaları memnun ettiği vurgulanırken, uygulama ile ilgili cadde üzerinde hizmet veren esnafların da memnuniyetlerini dile getirdiği kaydedildi.

Haber:Ö.YILMAZ