Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram depremlerde hasar gören ve 10 yıldır onarım veya yıkılma gibi bir işlem yapılamayan binalar ile boş alanlar ve çarpık yapılaşma konsunda çalışmalar yapılacağını açıkladı.
Düzce belediye başkanı ismail bayram hafta başında Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun gündeme getirdiği "Düzce'de gözle görülür bir çarpık yapılaşma var ve bu konuda mutlaka bir çalışma yapılmalı bizler konuyla ilgili olarak her türlü fikire açığız" açıklamasının ardından konuyu Belediye Başkanı İsmail Bayram'a sorduk.
Özellikle depremlerde yıkılan binaların bir kısmının enkazlarının halen kaldırılmaması veya kaldırılan enkazların yerinin çöplük haline geldiğini söyleyen Başkan "bu konuda bizler çalışma yapmak istiyoruz ancak bu arsalar çok hissedarlı olduğu için insanları bir türlü ikna edemiyoruz hatta bazılarını belediyemize kazandırmayı düşündük fakat hak sahipleri aralarında bir türlü anlaşma yapamıyorlar. Sonrada bu alanlar çöplük oluyor buda şehir merkezine yakışmıyor her ne olursa olsun mutlaka bir çözüm bulacağız" dedi.
Onarılmayan binalarla ilgilide Bayındırlık Bakanı ile iki kez görüştüğünü dile getiren Bayram, "Bakanımız yakın zamanda Düzce'ye gelme sözü verdi. Bizzat geldiğinde kendisine bu alanları ve binaları gösterip çözüm bulunması için destek isteyeceğiz dedi.