31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Düzce Belediyesi'nde yeni bir dönemi başlatan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, hem işleyiş hem de idari kadroda önemli değişiklikler yaptı. Revizyon, Başkan Özlü'nün "çalışma arkadaşlarım" dediği birim müdürlerini de kapsadı. Eski dönemden gelen birçok müdürün yerine yeni isimler atanırken, yeni açılan birimlere de Başkan Özlü'nün onayıyla atama yapılıyor.Bu doğrultuda İmar Müdürlüğü'nü Emlak ve İstimlak ile İmar Şehircilik olarak ikiye bölen yönetim, bir süre aşevi ve 60 Yaş Üstü Yaşam Merkezi olarak hizmet veren eski belediye binasında yapılan düzenleme ile bu birimleri oraya taşıdı. Yeni açılan bir birim olan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün başına İmar Müdürü Hamit Erdoğan getirilirken, ondan boşalan koltuğa ise geçtiğimiz günlerde Murat Karabacak atandı. Uzun yıllardır Ruhsat Bölümü'nde tekniker olarak çalışan Karabacak, artık tüm birimden sorumlu olacak.

Telefonlara bakan yok!
Öte yandan Düzce Belediyesi'nin can damarı ve vatandaşın en yoğun hizmet aldığı birim olam İmar Müdürlüğü ile ilgili son günlerde haber merkezimize yoğun şekilde gelen şikayetlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Düzce Belediyesi İmar Müdürlüğü'nden telefonla bilgi almak isteyen vatandaşlar, belediyede belirtilen numaraları aramalarına karşılık kimsenin yanıt vermediğinden şikayet ediyor.

"Bizim belediyemiz bu kadar zayıf mı?"
Tepkili Düzceliler, "Yaklaşık 1 haftadan beri Düzce Belediyesi İmar Müdürlüğü'nü arıyoruz ama telefonlara bakan yok. Bir Düzceli olarak isyan ettirdiler. Bizim belediyemiz bu kadar zayıf mı? Allah aşkına bu durumdan çok şikayetçiyiz. Telefonlarımıza bakan yok." ifadelerini kullandı.