Tarım İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik ekipman dağıtımı yapıldı. Törende konuşan Vali Vasip Şahin, Tarım Bakanlığının desteklerini her yıl katlanarak arttığını vurgulayarak Devletin kurumları sizindir. Bizleri zorlayın. Daha çok hizmet etmemizi sağlayın. Yeni imkanlarla sizi buluşturmamız için bizi zorlayın.” dedi.

“Gerçekten her yıl katlanarak tarım Bakanlığının destekleri artıyor. Son 3 yılda 4 milyon TL’lik bu yılda eklenince 6 Milyonu geçen bir destek yapışmış oluyor. Çiftçimize doğrudan verilen bu destek çok önemlidir. Çiftçimiz devletin her zaman yanında olduğunu yalnız olmadığını bu tür programlarla fiilen hissetmiş oluyor. Devlet te en azından sanayi ve turizmin geliştirilmesi stratejisi doğrultusunda duruma tek yönlü bakmadığını gösteriyor. Hem sanayiyi hem de turizmi geliştirirken bir taraftan da tarım sektörünü sürekli destekliyor. Dünyada gıda artık stratejik ürün haline gelmeye başladı. Belki bundan sonraki yüzyıllarda insanlığın mücadelesi gıda ve su üzerine olacak. Türkiye’nin o günlere hazırlıklı olması için bu tür destekler önem arz ediyor. Çiftçimiz de bu tür programlara ilgi ile katılıyor. Gittikçe çiftçimiz teknolojiyi daha rahat ve istekli bir şekilde kullanıyor. Özellikle bu çiftçilerimizin gayretleri alkışlıyorum. Artık tarım bürokrasisi masa başında değil tarlada arazide görev yapıyor. Bu da çiftçinin devletine olan güvenini arttırıyor. Devletin kurumları sizindir. Bizleri zorlayın. Daha çok hizmet etmemizi sağlayın. Yeni imkanlarla sizi buluşturmamız için bizi zorlayın.”

Daha sonra konuşan Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, Esas amacımız üretimi disipline etmektir. Şu ana kadar 3 bin 100 adet makine ve ekipman teslim ettik. Bunun da karşılığı 4 milyon lira civarında bir hibedir.” dedi.

“Son 4 yılda devletimizin tarafından Düzceli üreticilere 4 milyon liralık hibe yapılmış oluyor. Bu alet ve ekipmanların yüzde ellisini de üreticilerimiz karşılıyorlar. Daha önce olmayan makineleri getirdik. Üreticilerimiz artık bunları kullanıyorlar. 12 adet farklı makine vereceğiz. Umarım hayırlı olur ve çiftçimiz daha çok üretir ve refah düzeyi artar.

Konuşmaların ardından çiftçilere ekipman dağıtımı yapıldı.

Haber; R. BAL