Her yıl nisan ayının ilk haftasında kutlanan  Kütüphaneler haftası başlıyor. Hafta nedeniyle tefrişatı ve taşınma işlemleri tamamlanan yeni İl halk kütüphanesi de halkın hizmetine girecek.

31 Mart- 06 Nisan Kütüphane Haftası nedeniyle İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından organize edilen kutlama programı 31 Mart Pazartesi günü saat 14.00’de başlayacak.

Kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kütüphane Müdürü Abdullah Bilgin’in konuşması ile devam edecek. İl Halk Kütüphanesi tarafından en çok kitap okuyan üyeler  ödüllendirilecek. Kitapseverleri Kütüphane Haftası boyunca pek çok etkinlik bekliyor.

Hafta kapsamında tefrişatı ve taşınma işlemleri tamamlanan Yeni İl halk Kütüphanesi’nin halk açılışı da gerçekleştirilecek ve kütüphane fiilen hizmete girmiş olacak. Düzce İl halk Kütüphanesi’nde 15 ila 18 bin arası bir kitap mevcudunun olduğu, kütüphanenin kitap varlığının arttırılması için bir kampanya başlatılmasının da düşünüldüğü öğrenildi.

 

Bilindiği gibi İl halk Kütüphanesi’nin resmi açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 temmuz tarihinde Düzce’ye seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği gezi sırasında yapılmıştı.