AK Parti Yönetim Kurulu TSO Meclis Başkanı Nusret Özsoy'u ziyaret etti. Ak Parti tarafından 81 İlde oluşturulacak ekonomi forumlarıyla kentlerin dinamiklerini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını ifade eden AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, ekonomi formu için destek istedi. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un da 7 Nisan'da Düzce'ye geleceğini söyleyen Kaşıkoğlu, yaptıkları ziyaretlerde Kurtulmuş 'un programını aktarmak ve programlara katılım konusunda STK'ları bilgilendirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Herkes fikrini söyleyebilicek

Kaşıkoğlu, "Ekonomi işlerimizden sorumlu başkanımız Numan Kurtulmuş'un talimatıyla 81 ilde başlatmış olduğumuz bir çalışma var. Kent ekonomileri formu kapsamında senede 2 defa toplanacak bir yapı oluşturmaya gayret edeceğiz. Bu yapıyı oluşturmada sizlerin destekleri çok önemli. Şehrin ekonomik dinamiklerin tespiti, bugüne kadar geldiğimiz seviye, sağlanan teşvikler, yerel yönetimlerle koyduğumuz ilişkilerin tespiti ve genel merkezin yapılacaklarının aktarılmasını sağlayacak bir etkileşim sağlanması amaçlanıyor. Numan Kurtulmuş bu ülkedeki sayılı ekonomistlerden birisi. Bunun detaylarını kamuyoyu ile paylaşacağız ama öncelikle paydaş olmayı umduğumuz kesimlerle anlatmak istiyoruz. Önce bir danışma grubu kurmamız gerekiyor. Başkanlığını ben, sekreteryalığını da Hasan Şengül yapacak. 7 kişilik ön çalışma grubunun 5 kişinini de işadamları oluşturacak. Ekonomi anlamında "benim de söyleyecek sözüm var" diyen herkes masaya oturarak fikrini söyleyebilecek."şeklinde konuştu.



Üzerimize düşeni yapmaya hazırız

Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nusret Özsoy da Düzce'nin gelişimine katkı sağlayacak her projeye destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Özsoy, "Bu projenin peşinin bırakmadan yapıldığında Türkiye'deki çok ciddi projelerden biri olduğuna inanıyoruz. Bu noktada üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Katkı noktasında Düzce'de fabrikalarda genel müdürlüklerinde bulunan arkdaşlarımızın ciddi projeleri var. Bunların isimlerini verip sizlerin, beraber bir çalışma yapmanızı sağlayabiliriz. "dedi.

Haber: S.KAŞKIR